Barcelona

Actes de campanya i debats suspesos per la mort de Pérez Rubalcaba

RedaccióActualitzat

La mort de l'exdirigent socialista Alfredo Pérez Rubalcaba aquest divendres a l'Hospital Puerta de Hierro de Majadahonda ha fet canviar els plans d'alguns partits pel que fa al seguiment dels actes de la campanya electoral pel 26M.

Els socialistes suspenen la seva campanya fins al dia del funeral de Rubalcaba  

El PSC ha decidit suspendre la seva campanya de les eleccions europees i municipals fins al dia de l'enterrament de l'exlíder del PSOE i exvicepresident del govern central.

El míting previst per a aquest divendres a la tarda a Barcelona es convertirà en un homenatge encapçalat pel líder del partit i l'alcaldable per Barcelona, Miquel Iceta i Jaume Collboni, segons un comunicat del partit.

Serà a la plaça d'Ángel Pestaña, on inicialment també estava prevista la intervenció del líder del PSOE i president, Pedro Sánchez, i la ministra Meritxell Batet.

A la seu central del PSC hi haurà un llibre de condolences aquest dissabte. A primera hora signaran el llibre el líder del partit i l'alcaldable per Barcelona, Miquel Iceta i Jaume Collboni, i tot seguit viatjaran a Madrid per visitar la capella ardent, al Congrés. A la seu de Ferraz, a Madrid, s'ha obert aquesta tarda un espai on es pot signar el llibre de condolences.

Els socialistes catalans han lamentat la mort d'"un home clau per a la família socialista, però també imprescindible per entendre la història política recent" d'Espanya.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja havia avançat aquest migdia que anul·lava la seva participació al míting que inicialment feia el PSC a Barcelona i el PSOE ha anunciat que suspèn tots els actes de campanya previstos per a aquest divendres i també per a dissabte.

Els comuns suspenen l'acte al barri del Clot

Els comuns han suspès l'acte previst per a aquesta tarda amb el candidat de Catalunya en Comú a les eleccions europees, Ernest Urtasun, com a cap de cartell, "com a mostra de condol" per la mort del dirigent del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba.

Urtasun havia de participar al costat del candidat del Partit de l'Esquerra Europea a presidir la Comissió Europea, Nico Cué, i el número 5 de Barcelona en Comú en les municipals, Jordi Martí, entre d'altres, en un acte al barri barceloní del Clot.

Fonts dels comuns han indicat que l'agenda de campanya per a les municipals i europees es reprendrà a partir de demà dissabte.

El PP també suspèn la campanya electoral aquest divendres

La direcció nacional del PP ha decidit suspendre aquest divendres a la tarda la campanya electoral per a les eleccions europees, municipals i autonòmiques després de la mort de Rubalcaba, segons ha informat la formació.

El PP segueix així l'estela d'altres partits, com PSOE, Ciutadans i Podem, que han anunciat la suspensió dels seus actes de campanya en aquesta jornada poc després de conèixer que Rubalcaba havia mort dos dies després de tenir un infart cerebral.

El líder del PP, Pablo Casado, assistirà aquest divendres, les 20:30 hores, a la capella ardent que s'ha instal·lat al Congrés dels Diputats, segons ha confirmat el partit.

Valls, de Ciutadans, suspèn l'acte d'aquesta tarda

Ciutadans ha suspès tots els actes de la campanya electoral del 26M d'aquest divendres per la mort de Rubalcaba. L'ex-primer ministre francès i candidat a l'alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, ha cancel·lat l'acte d'aquest divendres a la tarda. Dissabte, Albert Rivera visitarà la capella ardent de Rubalcaba, segons han informat fonts del partit.

Debats anul·lats

Barcelona Televisió ha decidit suspendre el debat dels candidats a les eleccions municipals a Barcelona i ajornar-lo fins a una nova data.

TV3 posposa el debat d'aquesta nit que s'havia de fer amb tots els candidats de la ciutat de Tarragona.

ARXIVAT A:
PSOEPSCCsUnides PodemEleccions municipals 26MEleccions europees 26MEleccions autonòmiques 26M
Anar al contingut