Mor l'històric dirigent socialista Alfredo Pérez Rubalcaba

Rubalcaba estava ingressat des de dimecres en un hospital de Madrid a conseqüència d'un ictus

Actualitzat

Alfredo Pérez Rubalcaba ha mort aquest divendres al matí a Madrid, a l'hospital Puerta de Hierro de Majadahonda.

L'històric dirigent del PSOE, de 67 anys, va tenir un ictus dimecres passat i aquest dijous el seu estat de salut va empitjorar. En un comunicat, l'hospital va qualificar el seu estat d'"extremadament greu".

Pedro Sánchez va tornar precipitadament de la cimera de Romania i aquest matí ha cancel·lat la seva visita al Saló de l'Automòbil. Destacats membres socialistes com els expresidents del govern espanyol Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero han visitat la seva família a l'hospital.

Al llarg de la seva carrera política, Rubalcaba va ser vicepresident espanyol, titular de diverses carteres ministerials, i secretari general del PSOE fins que al 2014 es va retirar de la política.

Des del seu compte de Twitter, el PSOE i Pedro Sánchez han expressat el seu condol i la seva admiració pel polític, a qui coincideixen a definir d'"home d'Estat".

 

Capella ardent al Congrés

La capella ardent amb les restes de l'exdirigent socialista Alfredo Pérez Rubalcaba s'ha obert aquest divendres al vespre al Congrés dels Diputats.

El fèretre amb les despulles del polític desaparegut ha entrat a l'edifici de la Carrera de San Jenónimo a espatlles d'un grup de policies nacionals i guàrdies civils, on ha estat rebut pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la presidenta de la cambra, Ana Pastor.

 

 

Pocs abans de les 9 del vespre han arribat els reis Felip i Letizia, remarcant així el caràcter d'home d'Estat que de manera gairebé unànime s'ha fet servir per qualificar políticament Alfredo Pérez Rubalcaba.

Després d'acompanyar uns minuts la família i la resta d'autoritats, els monarques han abandonat el Congrés, i a partir d'aquell moment la capella ardent s'ha obert a la ciutadania

 

 

A Catalunya, el PSC ha homenatjat a Alfredo Pérez Rubalcaba en un acte, aquest divendres tarda, a la Plaça Ángel Pestaña. L'homenatge ha comptat amb la presència del candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta. 

El PSC suspèn els seus actes de campanya de les eleccions municipals i europees fins el dia del Funeral.

ARXIVAT A:
PSOE
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut