Barcelona

Acord històric dels taxistes de Barcelona: en circularan la meitat aquest agost

La crisi del coronavirus ha fet baixar la feina entre un 70% i un 80% i, a l'aeroport, s'ha passat de 40 minuts d'espera a 6 o 7 hores

Acord al sector del taxi de Barcelona perquè durant el mes d'agost només treballin uns 3.500 taxistes, la meitat dels que circularien en un estiu normal. El sector calcula que amb la falta de turistes la facturació ha caigut entre un 70 i un 80%.

Els representants de les totes les associacions i el 90% de les empreses del sector del taxi van signar aquest "acord històric" divendres passat,  per trobar així una sortida a l'actual "situació d'emergència" que viu el sector del taxi arran de la crisi del coronavirus.Tito Álvarez, coordinador d'Élite Taxi, l'associació amb més representació al sector, descriu la situació que tenen ara mateix.

"De mitjana, una carrera cada hora i mitja o dues hores. O un tempos de sortida de l'aeroport de 6 a 7 hores, quan en aquesta època estavem sortint cada 40 minuts i quan, en el millor dels casos, fas 30 carreres, en un dia com avui esten fent 6 o 7 carreres, en una jornada normal."

Per evitar que els vehicles circulin per la ciutat buscant clients que no troben o que s'hagin d'esperar durant hores a l'aeroport, les associacions i empreses del sector han acordat que durant les quatre setmanes d'agost els taxistes només treballaran dos dies laborables i en descansaran tres.

"Tots els que tenen deutes perquè tenen empenyorada la llicència, i tenen aquesta necessitat de treballar, el que nosaltres busquem és que aquestes hores que treballen siguin més rendibles."

 

De les 30 carreres que es feien a l'aeroport ara el taxistes diuen que en fan 6 o 7 al dia (ACN/Àlex Recolons)

L'acord estableix que cada dia laborable de l'agost descansaran els taxis que tinguin les llicències acabades en quatre números concrets (1-2-3-4 els dilluns, 3-4-5-6 els dimarts, 5-6-7-8 els dimecres, 7-8-9-0 els dijous i 9-0-1-2 els divendres).

"Apel·lem a la responsabilitat i companyonia del sector en el pitjor moment de la història del taxi per poder sortir endavant de la millor manera possible."

Els caps de setmana només circularan el 50% dels 10.000 taxis de la flota.

ARXIVAT A:
TaxisCoronavirus Turisme
Anar al contingut