Acord d'Abacus i Jaume Roures per comprar els 8 segells editorials d'Enciclopèdia Catalana

Una trentena de treballadors i els 8 segells editorials del grup Enciclopèdia Catalana, entre els quals La Galera o Viena, s'integraran en un sol projecte empresarial amb les editorials d'Abacus

RedaccióActualitzat

La cooperativa Abacus i l'empresari i productor audiovisual Jaume Roures han arribat a un acord amb el grup Enciclopèdia Catalana per comprar-li els seus segells editorials. L'operació, que es confirmarà un cop s'hagi fet una auditoria interna, arriba poc després que es fes públic que Enciclopèdia Catalana planejava acomiadar 15 treballadors a través d'un ERO, a conseqüència dels problemes financers que arrossegava l'empresa.

Aquesta compra convertirà el nou projecte en el segon grup editorial en llengua catalana, que tindrà prop del 8% de quota de mercat en català a Catalunya.

Els projectes editorials del grup Enciclopèdia Catalana s'integraran en un sol projecte empresarial amb els segells d'Abacus i els interessos editorials de Jaume Roures.

Cua per comprar a l'Abacus, el setembre del 2023 (ACN/Marta Vidal/Maria Pratdesaba)

Això afecta segells editorials històrics com La Galera, dedicat al públic infantil; Univers, de narrativa en català; Catedral, de narrativa en castellà; Elastic Books, un nou segell de literatura per a joves; Viena, centrat principalment en la traducció de clàssics; Kaji, segell de manga en català; Bridge, segell "crossover", i Rata, de literatura singular.

Pel que fa als treballadors, segons l'acord, els equips editorials i comercials d'Enciclopèdia, formats per una trentena de persones, s'incorporaran al nou grup.

La central logística de la cooperativa Abacus a Vilanova del Camí (ACN/Abacus)

En un comunicat que ha fet públic Abacus, el director general de la cooperativa, Oriol Soler, assegura que l'objectiu de la compra d'aquestes editorials és "mantenir vius els valors que sempre ha representat Enciclopèdia Catalana".

Segons el mateix comunicat, la participació de Jaume Roures en aquest projecte neix de la voluntat de "garantir la continuïtat de projectes editorials històrics i de gran importància per al país".

Una crisi agreujada pel nou sistema de distribució de llibres

La crisi que patia el grup s'havia agreujat des de finals del 2022, per les deficiències en el nou sistema de distribució de llibres amb la posada en funcionament del centre logístic Entredos.

Una vintena d'editorials van denunciar Àgora, la filial logística del grup, pels problemes en la distribució de llibres i li reclamen 2,8 milions d'euros.

Fa poc, Enciclopèdia es va vendre la seva seu del Poblenou de Barcelona per 8 milions d'euros.

 

ARXIVAT A:
Literatura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut