Un cop identificat el nen assassinat, ara falta aclarir qui va cometre el crim (CarlK90245/Wikimedia Commons)

Aconsegueixen identificar "el nen de la caixa", assassinat l'any 1957 als Estats Units

S'ha pogut saber finalment qui era gràcies a les noves tècniques d'ADN, mentre la policia de Filadèlfia continua investigant el cas per aclarir qui va matar el petit Joseph

RedaccióActualitzat

Els avenços en la tecnologia de l'ADN continuen ajudant a resoldre delictes comesos fa dècades. Si fa uns mesos als Estats Units es va descobrir la identitat de Miss Little Nobody, una nena desapareguda fa 62 anys, ara les investigacions policials han permès identificar la víctima d'un assassinat comès l'any 1957.

Es tracta del cas d'un nen que va ser trobat mort dins d'una caixa de cartró en un bosc de Filadèlfia, als Estats Units. Tot i que l'assassinat continua sense resoldre's, sí que s'ha pogut saber, per fi, qui era aquell nen. Es deia Joseph Augustus Zarelli, tenia 4 anys i va ser mort a cops.

Quan es va descobrir el seu cadàver, fa 65 anys, no es va poder aclarir res més del cas, tot i les investigacions policials del moment. Llavors se'l va anomenar "el noi de la caixa" o "el nen desconegut d'Amèrica".

La tomba on fins ara ha estat enterrat "el nen desconegut d'Amèrica" (Dwkaminski/Wikimedia Commons)


Encara es busca l'autor del crim

Les investigacions d'aquest cas contiuen, ara per intentar aclarir qui va matar en Joseph. La policia de Filadèlfia ha dit en roda de premsa que tenen "sospites de qui pot ser-ne el responsable", però que de moment no ho compartiran amb els mitjans perquè continua sent "una investigació criminal activa i en curs".

Els passos que, finalment, han portat a la identificació del nen van començar l'abril del 2019, quan un tribunal va concedir als investigadors l'aprovació per exhumar el seu cos i aplicar una anàlisi d'ADN moderna. Això els va ajudar a localitzar els familiars, en aquest cas els germans vius, ja que els pares van morir tots dos fa pocs anys. 


La importància de l'ADN

L'avenç en l'ús de noves tècniques d'ADN i de la genenologia genètica ha revolucionat les feines d'investigació de molts crims i en aquest cas ha fet possible el que fins ara no s'havia aconseguit mitjançant comparacions de cabells, petjades, raigs X o altres mètodes que havien fracassat al llarg dels anys.

L'ONG nord-americana National Center for Missing and Exploited Children s'ha felicitat de la feina dels investigadors i ha instat els familiars de les víctimes a no perdre mai l'esperança d'aclarir cada cas, encara que passin tants anys.

 

 

ARXIVAT A:
PolicialEstats Units
Anar al contingut