Justin Roiland al festival XOXO el 2015 (Flickr/Rachel Lovinger)

Acomiaden la veu de "Rick y Morty", Justin Roiland, acusat de violència masclista

La productora Adult Swim ha dit que la sèrie continuarà sense ell, que també n'era cocreador i productor executiu

RedaccióActualitzat

Justin Roiland, cocreador de la sèrie de dibuixos animats "Rick y Morty", ha estat acomiadat després de ser acusat de violència masclista.

La productora Adult Swim ha anunciat aquest dimarts que ha posat fi a la seva associació amb Roiland, que la sèrie continuarà i que "l'equip, ple de talent i dedicació, ja està treballant molt en la stena temporada".


Roiland, de 42 anys, actor i productor, va crear "Rick y Morty" juntament amb Dan Harmon, que continuarà com a únic productor executiu de la sèrie, una comèdia de ciència-ficció sobre un científic boig i el seu net.

Adult Swim també ha anunciat que buscarà nous intèrprets per a les veus dels dos personatges principals, que feia Roiland.

"Rick y Morty" continuarà sense Justin Roiland, cocreador i intèrpret de les veus protagonistes (PsiCat Games)

"Rick y Morty" va acabar la sisena temporada aquest desembre. Fins ara se n'han emès 61 capítols, i la intenció és arribar, almenys, fins a les deu temporades i el centenar de capítols.

Els càrrecs contra Roiland tenen l'origen en la denúncia interposada fa tres anys per una dona de qui no ha transcendit el nom, per uns fets que haurien passat el gener del 2020, quan tots dos eren parella. 

Aleshores, les acusacions contra Roiland no van transcendir, però ho han fet ara, després d'una primera vista preliminar celebrada el 13 de gener.

Justin Roiland a la Raleigh Supercon el 2017 (Wikimedia Commons)

Un jutjat del comtat d'Orange acusa Roiland d'un delicte greu d'agressió domèstica amb lesions corporals i un altre de detenció il·legal mitjançant amenaces, violència i engany.

El cas encara no té data de judici, però està previst celebrar una vista preliminar el 27 d'abril.


D'altra banda, Roiland ha dimitit a l'empresa de videojocs Squanch Games, que va cofundar el 2016 i amb la qual va crear el joc "High on Life". La decisió l'ha comunicat aquesta matinada.

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaTelevisió
Anar al contingut