Barcelona

Acaben els congressos territorials d'ERC amb majoria de candidats afins a Puigcercós

Els congressos territorials d'ERC han acabat aquest diumenge i en molts d'ells s'han imposat candidats afins al president del partit, Joan Puigcercós. Tot i això, Barcelona continua en mans del sector més afí a Carod-Rovira, després que Oriol Amorós revalidés dissabte la seva presidència al partit després de batre Rut Carendell i Xavier Florensa. El vicepresident del govern català, però, ha perdut el control del Camp de Tarragona.

Actualitzat

Amb la victòria dels candidats del president d'Esquerra, Joan Puigcercós, en els congressos de Lleida i de l'Alt Pirineu s'ha tancat avui el cicle dels congressos territorials d'ERC. Ha estat un cicle especialment complicat i tens d'uns congressos que han acabat de perfilar la direcció del partit.

A Lleida, el candidat oficialista ha batut el representant de Reagrupament Independentista que comptava també amb el suport del sector Carod-Rovira. Amb aliances o sense, i alternant els aliats, Puigcercós ha aconseguit el control de la majoria de federacions i conserva el seu feu de Girona.

Barcelona continua en mans del sector afí a Carod-Rovira, després que abans-d'ahir Oriol Amorós va revalidar la seva presidència en una elecció a la qual crítics i oficialistes es van presentar per separat. Carod ha perdut, però, el control del Camp de Tarragona, el seu feu, per només 12 vots de diferència.

En canvi, Joan Carretero no ha pogut veure aquest diumenge el triomf del seu candidat en el congrés de l'Alt Pirineu. Això no obstant, el procés congressual acaba amb una direcció més forta, un sector crític que es va consolidant i un Josep-Lluís Carod-Rovira que pot mantenir les aspiracions a la candidatura a la presidència de la Generalitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut