Absolt el cap de la policia de Pineda, acusat d'expulsar policies nacionals d'un hotel el 2017

El jutge considera que no va participar activament en les pressions al director i el gestor d'una cadena hotelera perquè expulsessin els policies nacionals que s'estaven al municipi per l'1-O

Actualitzat

Absolt el cap de la Policia Local de Pineda de Mar, Carles Santacreu, a qui van jutjar acusat d'haver pressionat un hotel perquè expulsés agents de la Policia Nacional que tenia allotjats per l'1 d'octubre.

El tribunal considera que no va participar activament en les pressions, com sí que creu que van fer els altres dos acusats. Es tracta d'exmembres del govern municipal --el tinent d'alcalde de Pineda de Mar Jordi Masnou i l'extinenta d'alcalde Carmen Aragonés, tots dos del PSC--, que van arribar a un acord amb la Fiscalia i van reconèixer les pressions, a canvi d'una condemna d'un any de presó.

El cap de la Policia Local, defensat per l'advocat Andreu van den Eynde, va descartar sumar-se al pacte. L'estratègia li ha sortit bé i ha aconseguit que la sentència confirmi les seves tesis de defensa, tot i que inicialment el fiscal d'odi i discriminació de Barcelona demanava per a ell 2 anys i mig de presó.

La sentència diu: "Se'ns fa difícil pensar com va poder l'acusat impedir que els fets es duguessin a terme. Arrencant-li el telèfon al regidor? Cridant o fent crits perquè acabés la conversa?" A més, el tribunal qualifica d'"extravagant" alguna de les acusacions formulades per la Fiscalia.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OJudicialProcés catalàPolicia Nacional
Anar al contingut