Accepten un any de presó per l'expulsió de policies nacionals d'un hotel de Pineda per l'1-O

El judici continua perquè el tercer acusat, el cap de la policia local de Pineda de Mar, no ha reconegut els fets i la Fiscalia manté la petició de tres anys de presó

RedaccióActualitzat

El tinent d'alcalde de Pineda de Mar Jordi Masnou i l'extinent d'alcalde Carmen Aragonés, tots dos del PSC, han acceptat un any de presó i un d'inhabilitació per haver forçat  l'expulsió dels policies nacionals allotjats en hotels de la localitat durant l'1 d'octubre del 2017

Tots dos han reconegut els fets en l'inici del judici per aquell episodi, que ha arrencat aquest dimarts a l'Audiència Provincial de Barcelona. Masnou i Aragonès han arribat a un acord amb la Fiscalia, que inicialment demanava tres anys de presó i inhabilitació de càrrecs per un delicte de coaccions. 

El judici continua perquè el tercer acusat per aquests fets, Carles Santacreu, cap de la policia local de Pineda de Mar, no els ha reconegut. En el seu cas, doncs, la Fiscalia continua demanant tres anys de presó. 

Segons el fiscal de Delictes d'Odi i Discriminació, els acusats van coaccionar el propietaris dels dos hotels perquè en fes fora el mig miler de policies que allotjaven.

La Policia Nacional en un hotel de Pineda, fent crits als manifestants que protestaven per la seva presència a les portes
Centenars de persones es van concentrar davant l'Hotel Montalbo de Pineda de Mar a favor i en contra de la presència de la Policia Nacional (Reuters)

Els fets haurien tingut lloc la nit del 2 d'octubre durant una multitudinària manifestació a les portes de l'hotel per condemnar l'actuació policial durant el referèndum. Segons l'acusació, els dos regidors --Carme Aragonès, que va plegar el 2018, i Jordi Masnou-- i el policia haurien amenaçat les direccions dels hotels perquè fessin fora els agents, que finalment van marxar dos dies després del referèndum.

En aquest cas també van estar acusades una altra regidora del PSC, Sílvia Biosca, a qui la Fiscalia va acabar retirant l'acusació, i la llavors portaveu d'ERC, Mònica Palacín, a qui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va arxivar el procediment.

ARXIVAT A:
JudicialProcés catalàPolicia Nacional
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut