L'estafador anava amb cotxes d'alta gamma com aquest (Mossos d'Esquadra)
L'estafador anava amb cotxes d'alta gamma com aquest (Mossos d'Esquadra)
Barcelona

A presó un home que va estafar 60.000 euros a dones que buscava en webs de contactes

Quan s'havia guanyat la seva confiança, els demanava diners per fer un viatge junts i se'ls quedava

RedaccióActualitzat

Ingressa a la presó un home que va estafar 60.000 euros a dones inscrites en webs de contactes. L'home es guanyava la seva confiança fent-los creure que tenia una posició econòmica solvent. Després els demanava diners en efectiu, sempre quantitats importants, amb diverses excuses.

La investigació va començar amb la denúncia d'una dona a l'octubre passat. La dona va denunciar als Mossos d'Esquadra que havia donat 1.000 euros a un home que havia conegut en una web de contactes. Després de rebre els diners, l'home havia desaparegut.

Actuava sempre igual

L'estafador actuava sempre de la mateixa manera: buscava el telèfon de la víctima en una pàgina de contactes i contactava amb ella per missatgeria instantània fent veure que s'havia equivocat. Així començava una primera conversa que sovint es convertia en una relació d'amistat.

Simulava professions com oficial de salvament marítim o manager de promeses d'un important club de futbol català. També feia veure que la seva família tenia una elevada posició econòmica i social. Feia ostentació d'un gran poder adquisitiu i anava amb vehicles d'alta gamma.

El perfil de les víctimes

L'estafador escollia les víctimes amb un perfil molt determinat: dones espanyoles, d'edats compreses entre els 35 i 45 anys, amb feina i solteres o separades.

Quan aconseguia establir una relació d'amistat amb una dona, li proposava fer un viatge junts i li demanava diners en efectiu per fer la reserva. Si la dona dubtava, l'home desapareixia i la bloquejava com a contacte. En canvi, si la dona li donava els diners, l'estafador, amb excuses diverses, li deia que el viatge s'havia postergat, esborrava el seu perfil i desapareixia amb els diners.

L'estafador era molt caut: utilitzava noms falsos i diferents números de telèfon mòbil. Tampoc posava a nom seu cap propietat.

Cinc estafes denunciades a Catalunya

Finalment, els investigadors van poder relacionar l'home amb cinc estafes denunciades a Catalunya per un valor de 60.000 euros: dues a Barcelona, una a Granollers, una a Sant Joan Despí i una a Martorell. En aquesta última va estafar 40.000 euros. 

També van descobrir que l'home ja havia estat detingut 16 vegades des de l'any 1994.

L'home, de 43 anys i veí de Vitòria, va ser detingut dissabte passat a Sant Joan Despí. La jutge de guàrdia en va decretar l'ingrés a presó.

 

Anar al contingut