L'expresident de la Diputació d'Ourense Xosé Luis Baltar
L'expresident de la Diputació d'Ourense Xosé Luis Baltar (Foto: EFE)
Galícia

L'expresident provincial d'Ourense Baltar demana la suspensió temporal de militància del PP

Xosé Luis Baltar al·lega que no vol perjudicar la imatge del partit mentre duri el procés judicial en contra seu per un presumpte delicte de prevaricació en diverses contractacions.

RedaccióActualitzat
L'expresident de la Diputació d'Ourense Xosé Luis Baltar ha demanat la suspensió de militància temporal del Partit Popular. El motiu, no perjudicar la imatge del partit mentre duri el procés judicial en contra seu per un presumpte delicte de prevaricació en diverses contractacions. En un breu comunicat, el PP d'Ourense ha explicat que Baltar va registrar la petició aquest dimecres a la tarda a la seu del partit a la ciutat gallega.

El PP d'Ourense, a més, diu que "agraeix la decisió responsable" del seu dirigent. Ara bé, demana respecte a la presumpció d'innocència i ofereix la "màxima col·laboració" als òrgans jurisdiccionals perquè puguin desenvolupar la seva tasca.

El jutjat d'instrucció número u d'Ourense va admetre a tràmit la querella de la fiscalia contra Baltar per un delicte de prevaricació continuat en la contractació de 104 persones quan estava al capdavant de la Diputació el 2010. El ministeri públic va actuar a partir d'una denúncia presentada el 2010 pels socialistes, que durant el congrés del Partit Popular van denunciar "l'escandalosa col·locació de diversos càrrecs polítics a la institució".
Anar al contingut