Estudiants coreans durant la realització del "Suneung", un dels exàmens més difícils del món
Estudiants coreans durant la realització del "Suneung", un dels exàmens més difícils del món

8 hores d'examen encara que tinguis Covid, l'exigent selectivitat de Corea del Sud

S'han habilitat, fins i tot, llits d'hospital perquè tots els alumnes puguin fer el "Suneung", un dels exàmens més difícils del món

RedaccióActualitzat

Aquest dijous molts estudiants de Corea del Sud tenen una cita marcada en el calendari. Se celebra l'Examen d'Aptitud Escolar Universitària, conegut amb l'abreviatura "Suneung" en coreà, que és equivalent a la nostra selectivitat. És un esdeveniment que suposa la culminació d'anys d'esforç acadèmic per a l'alumnat d'un país on l'educació és molt exigent i determina l'estatus social.

Coreà del Sud, però, no s'ha salvat de la pandèmia del coronavirus. De fet, el ritme de contagis en el país ha crescut les últimes setmanes fins a situar-se en uns 400-500 casos diaris. Malgrat aquestes dades, el país asiàtic no ha volgut cancel·lar aquesta cita clau i ha desplegat un dispositiu anti-Covid sense precedents perquè els alumnes puguin realitzar els exàmens, fins i tot els infectats o en quarantena.


Un pla de contingència sense precedents

El govern coreà, conscient que s'apropava la cita de l'examen, va activar un pla per blindar la seva realització. Es van modificar els horaris de les botigues, es va passar a les classes online i es va demanar als alumnes que no fessin vida social.

A través d'un mecanisme extraodinari, gairebé el mig milió d'escolars registrats han tingut la possibilitat de fer-se un test PCR fins les 22.00 d'aquest dimarts, el dia anterior a l'examen.

Estudiants fent cua abans d'entrar al col·legi on fan les proves
Estudiants fent cua abans d'entrar al col·legi on fan les proves ( EFE / EPA / YONHAP / POOL SOUTH KOREA OUT)

Els resultats van arribar durant la nit i en el cas d'un resultat positiu remitien directament a un centre mèdic per ingressar i realitzar la prova des d'allà.  En total, s'han habilitat 205 places hospitalàries i més de 3.000 centres específics on es poden fer els exàmens.

Aquesta prevenció sembla que ha funcionat perquè dels aproximadament 490.000 estudiants de batxillerat que estaven registrats per fer-se la prova, només 35 eren positius de Covid-19 i 404 estaven en quarantena per contacte estret amb contagiats, segons ha informat el govern del país.

 

Aules preparades

Les mesures restrictives també s'han aplicat a les aules on es feien els exàmens. El nombre de llocs per realitzar les proves s'ha incrementat un 50% fins a arribar a les més de 31.000 aules a 1.383 centres escolars de tot el país, que van ser desinfectades per equips especialitzats.

Desinfecció de les aules abans de la realització de les proves
Desinfecció de les aules abans de la realització de les proves (EFE / EPA / JEON HEON-KYUN)

També es va reduir de 28 a 24 l'aforament màxim a cada una de les aules i s'han instal·lat separadors en els pupitres.

A l'entrada dels centres d'examen s'ha pres la temperatura als alumnes i a aquells que han mostrat símptomes els han dirigit a altres sales separades.

Al seu torn, s'ha demanat als estudiants que no s'ajuntin i que evitin parlar entre ells en els denscansos. També se'ls va demanar que portessin roba d'abric perquè les aules s'han hagut de mantenir ventilades. De fet, a molts punts del país les temperatures no superaven els 2 graus centígrads de màxima.


Un dels exàmens més difícils del món

Tot aquest dispositiu no és en va tenint en compte que per als coreans, aquest examen, que dona accés a la universitat, és la porta d'entrada a un determinat estatus social.

La majoria d'estudiants es passen 10 anys preparant les proves, que duren fins a 8 hores consecutives. Els exàmens comencen a les 8.30 i acaben a les 17.30 i es realitzen sense interrupció, només amb un descans de deu minuts després de cada matèria.

Un cop realitzats, els estudiants reben una qualificació que serà fonamental per enfocar la seva vida. La nota condiciona quins estudis poden cursar, en quin centre i, en un futur, en quines empreses podran treballar.

Dues estudiants coreanes nervioses abans de començar les proves
Dues estudiants coreanes nervioses abans de començar les proves

De fet, es dona tanta importància a aquests exàmens que el dia que es fan tot el país es paralitza i s'adapta a les proves: s'augmenta la freqüència del transport públic, la borsa de Seül i els funcionaris comencen una hora més tard i la policia disposa de vehicles especials per transportar aquells alumnes que arribin tard a les proves.

Fins i tot, es prohibeix als avions que aterrin o s'enlairin durant el període en què se celebra la prova de comprensió auditiva d'anglès.

A més, els acadèmics passen un mes totalment incomunicats, en un hotel que té les finestres bloquejades i tintades, per evitar que es pugui filtrar a l'exterior el contingut de l'examen.

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Universitat
Anar al contingut