Corea del Sud admet que viu una segona onada de contagis de Covid-19

Després de rebre molts elogis al principi de la pandèmia, el degoteig de casos nous preocupa les autoritats sanitàries del país

Actualitzat

A l'inici de la pandèmia, Corea del Sud va rebre molts elogis per com va aconseguir contenir el coronavirus. Gràcies als tests massius, el rastreig i la distància física, el país va limitar els casos i reduir molt la mortalitat pel virus. Però, quan les mesures es van relaxar, va començar un degoteig de casos nous que ara preocupa les autoritats sanitàries.

Un cap de setmana festiu a principis de maig, quan molts joves es van concentrar al barri d'Itaewon, un dels centres de l'oci nocturn de Seül, va ser l'origen de brots que han anat generant casos de Covid-19 durant les darreres setmanes.

 

 

Poc després, va haver-hi un altre brot en un centre de comerç electrònic als afores de la capital, amb un centenar d'infeccions. En els darrers dies s'ha registrat un augment dels casos importats i d'àmbit local.

El Centre de Prevenció i Control de Malalties de Corea del Sud (KDCD) s'ha referit per primera vegada a la situació actual com una "segona onada" de contagis.

 

Persones amb mascareta a les escales mecàniques d'un centre comercial de Seül (Reuters / Kim Hong-Ji)

 

Fins ara, les autoritats sanitàries asseguraven que l'augment d'infeccions es devia al fet que la primera onada "encara no havia acabat". Però la directora del KDCD, Jeong Eun-kyeong, va assenyalar aquest dilluns que des de principis de maig el país es troba en una altra onada de contagis, registrat principalment a la capital del país.

Jeong Eun-kyeong ha reconegut que la previsió que el coronavirus remetria a l'estiu no era correcta i pronostica que les infeccions continuaran:

"En un primer moment vam preveure que la segona onada es produiria a la tardor o l'hivern. El nostre pronòstic estava equivocat. Mentre la gent tingui contactes propers els uns amb els altres, creiem que les infeccions continuaran."

 

 

Corea del Sud va registrar el primer positiu de coronavirus el 20 de gener. A finals de febrer, va registrar un pic de més de 900 casos en un sol dia, en el primer gran brot del virus fora de la Xina.

En total, la pandèmia ha causat 280 morts i 12.438 positius. Al llarg del cap de setmana passat, tot i haver-hi un increment important de casos, Seül no ha informat de cap mort per Covid-19.

 

Un grup de dones es passeja pel districte comercial de Seül (Reuters / Kim Hong-Ji)
ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut