Denuncien el conductor d'un autocar escolar per triplicar la taxa d'alcoholèmia
Estudiants de Paterna havien anat al parc de Port Aventura (Europa Press)

37 escolars valencians s'encomanen de Covid en viatges de fi de curs a Catalunya

S'han confirmat casos positius d'alumnes en dos brots: un a Lloret de Mar i un altre a Salou i Port Aventura

Al País Valencià s'han detectat dos nous brots de Covid entre estudiants que havien anat a Catalunya de viatge de fi de curs, segons ha informat la Conselleria de Salut.

El brot més nombrós fins ara és de 24 estudiants del Col·legi Maristes de València que han fet el viatge de fi d'estudis a Lloret de Mar.

L'altre brot afecta 13 alumnes de batxillerat de Paterna, que la setmana passada van venir a passar uns dies a Salou i Port Aventura. Són del col·legi privat Mas Camarena.

Segons la Conselleria de Salut de la Generalitat Valenciana, en aquesta sortida també s'haurien contagiat joves d'altres instituts de 5 comunitats autònomes més.

Aquests dos focus se sumen al macrobrot de Mallorca, que afecta diverses comunitats autònomes, inclosos 67 casos positius al País Valencià, segons les últimes dades que han fet públiques des de la conselleria, que ha advertit que la xifra pot augmentar perquè continua la investigació epidemiològica.

Els equips de Salut Pública valencians estan fent el seguiment de contactes i reconstruint les activitats que van fer els joves durant el viatge a Mallorca, entre el 12 i el 18 de juny.

Els afectats presenten símptomes lleus, segons ha informat la conselleria.


Crida a la prudència

Davant del repunt de casos de Covid, sobretot entre les persones joves, la conselleria ha fet una crida a "mantenir l'esforç i sacrifici enormes que hem fet per complir amb les restriccions sanitàries i contribuir a la contenció de la pandèmia".

També ha demanat prudència el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en una declaració institucional aquest dissabte, primer dia que es permet anar pel carrer sense mascareta.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19País Valencià
Anar al contingut