21F: Independentistes i oposició, de la "mobilització pacífica" al "cop a la democràcia"
Concentració a la plaça Universitat per la vaga del 21F (ACN)

21F: Independentistes i oposició, de la "mobilització pacífica" al "cop a la democràcia"

Actualitzat

Els partits independentistes defensen que la vaga que es fa a Catalunya respon al fet que el judici que es fa al Suprem és un judici polític i vulnera el dret dels acusats. Per contra, des de l'oposició, Ciutadans i el PP l'han desqualificat.

Des d'ERC i Junts per CAT, els seus representants, Marta Vilalta i Antoni Morral, han argumentat que la vaga es fa per denunciar un judici que no s'hauria d'haver fet mai.

 

Marta Vilalta, portaveu d'ERC:

"Avui més que mai cridem a la mobilització de forma democràtica i pacífica en aquesta vaga general per defensar tots els drets, que no es poden destriar: drets laborals però també drets civils i polítics, en definitiva, els drets fonamentals per a tothom."

 

 

Antoni Morral, secretari general de la Crida, ha denunciat que al "càstig suprem" sobre Jordi Cuixart i Jordi Sànchez de ser a la presó s'hi afegeix que aquest dijous declaren "havent descansat poc".

També des de la CUP es denuncien les condicions en què es du a terme el judici però fan un retret al govern.


Maria Sirvent:

"El que no pot fer aquest govern és, per una banda defensar la vaga general, i per l'altra reprimir aquelles persones que estan exercint el seu dret de vaga."


Carrizosa: "És una aturada governamental"

 

 

El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha criticat que un cop més els independentistes hagin provocat incidents a Catalunya.

"El president Torra se n'ha anat a Madrid, al judici contra els del cop a la democràcia, i mentrestant ha deixat aquí els catalans sotmesos als mercenaris del govern dels CDR, que estan actuant sota l'auspici i l'alè del govern de la Generalitat."

Ciutadans ha denunciat que aquest matí alguns manifestants els han trencat els vidres de la seva seu a Barcelona.

Fernández titlla d'"autèntic fracàs" la vaga

 

Des del PP, el seu president, Alejandro Fernández, ha titllat d'"autèntic fracàs" la vaga d'aquest dijous a Catalunya:

"Volem felicitar els catalans pel seu civisme majoritari i haver demostrat que al que hem assistit aquest dijous no és a una vaga, sinó a un acte propagandístic separatista."

ARXIVAT A:
Judici procés
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut