180.000 euros de sanció per a Iqoxe per l'explosió on van morir dos treballadors i un veí

Inspecció de Treball considera que l'empresa química va cometre una infracció molt greu

RedaccióActualitzat

La Inspecció de Treball de Catalunya ha proposat una sanció de 180.000 euros a l'empresa Iqoxe per una "infracció molt greu" arran de l'accident del 14 de gener del 2020. En l'explosió d'un reactor de la factoria, dedicada a la producció d'òxid d'etilè i derivats, hi van morir tres persones --dos treballadors i un veí--, quatre més van resultar ferides i hi va haver importants danys materials.

La proposta de sanció és el resultat d'una investigació i anàlisi de documentació que segons l'organisme de la Generalitat ha estat "exhaustiva" i "molt complexa" i que ha determinat "la responsabilitat de l'empresa en els fets ocorreguts i ha constatat una infracció molt greu per diversos incompliments preventius de seguretat i salut laboral durant el procés de producció".

El secretari de Treball del govern, Enric Vinaixa, ha dit que la sanció interposada és "la màxima" que permet la llei i una de les més altes que ha posat la Inspecció.

També ha dit que "el recorregut d'aquest terrible accident segueix en la via penal", ja que "des del primer moment, la Inspecció, la Fiscalia i els jutjats de Tarragona han estat en contacte".

En un comunicat, Inspecció de Treball explica que també proposa un recàrrec de prestacions a la Seguretat Social "de les persones treballadores afectades per la falta de mesures de seguretat i salut laboral que van patir l'accident".


CCOO considera que la sanció els dona la raó

Comissions Obreres ha valorat "positivament" la sanció. Considera que la resolució de la investigació "dona la raó a les denúncies del sindicat pels continus incompliments per part de l'empresa en matèria de prevenció i seguretat laboral".

Alhora, el sindicat ha recordat "a les administracions i a l'AEQT que encara hi ha pendents les reivindicacions per la millora de la seguretat al polígon petroquímic de Tarragona".

 

ARXIVAT A:
Seguretat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut