Dinou detinguts a Barcelona i Girona en les protestes dels CDR per l'aniversari de l'1-O

A part de les manifestacions a Girona i Barcelona, i un tall de carretera a la C-66 a l'altura de Banyoles, la jornada ha transcorregut sense més incidents

Redacció/ACNActualitzat

Disset persones han estat detingudes per la manifestació dels Comitès de Defensa de la República (CDR) al centre de Barcelona, en el tercer aniversari de l'1-O. També han detingut dues persones a Girona.

De les 19 detencions, 15 les han fet els Mossos d'Esquadra, dues la Policia Nacional, una la Guàrdia Urbana de Barcelona i un altre la Policia Local de Girona. Entre els detinguts hi ha quatre menors. 

A Barcelona, hi ha almenys quatre persones que ja estan en llibertat, tres d'ells menors. En el cas de Girona, un jove detingut, de 20 anys, el van deixar en llibertat poques hores després, però amb l'obligació de declarar a la comissaria de Vistalegre de Girona. La policia assegura que va llançar pedres als agents.

Durant la nit es van cremar contenidors, es van muntar barricades i alguns manifestants van llançar objectes contra la línia policial. Dues de les persones haurien llançat barres de ferro a furgonetes dels Mossos d'Esquadra, i una tercera, una ampolla de vidre, segons ha informat el cos policial. Tres més han estat detingudes per desordres públics i de la resta no n'han transcendit els motius.


En paral·lel, hi va haver crema de contenidors a diversos punts del centre de la ciutat, després que es dispersés la manifestació que havia començat a la plaça de Sant Jaume i s'havia acabat a la plaça de Catalunya. Els Mossos d'Esquadra, els Bombers de Barcelona i el SEM van actuar als punts on hi va haver incendis, dispersant els manifestants i apagant contenidors encesos.

Segons els Mossos, també s'han registrat danys en alguns vehicles i hi ha almenys un agent ferit.

La policia va utilitzar els vehicles per desfer les barricades amb la tècnica coneguda com a "carrusel", que el cos havia anunciat que abandonaria fa només un any.

A banda, un tall de carretera amb pneumàtics encesos a la C-66, a l'altura de Banyoles, ha provocat retencions en tots dos sentits de la circulació pels volts de dos quarts de set del matí. La resta de la jornada ha transcorregut sense incidents.

Un bomber apaga el foc produït a la C-66, a l'alçada de Banyoles, l'1 d'octubre de 2020
Un bomber apaga el foc produït a la C-66, a l'alçada de Banyoles, l'1 d'octubre del 2020
ARXIVAT A:
CDR
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut