Barcelona

1.800 vehicles antics protesten a Barcelona contra la Zona de Baixes Emissions

Els propietaris de vehicles clàssics i de col·lecció també protesten pel nou impost que grava el CO2 que emeten els cotxes més contaminants

RedaccióActualitzat

Uns 1.800 vehicles clàssics i antics s'han concentrat aquest matí al centre de Barcelona per participar en una protesta contra la implantació de les zones de baixes emissions.

Han ocupat el passeig de Gràcia fent una exposició dels vehicles clàssics i de col·lecció més vistosos. Uns vehicles que amb la nova regulació de l'Ajuntament de Barcelona tenen prohibit circular per la ciutat els dies feiners entre les 7 del matí i les 8 del vespre.

 

 

Protesten contra la implantació de la zona de baixes emissions i també contra l'impost sobre el CO2 de la Generalitat, que penalitza els vehicles més contaminants. Més de tres milions i mig de vehicles pagaran impostos a Catalunya a partir del 2020 pel CO2 que emeten a l'atmosfera

 

 

 

Els propietaris d'aquests vehicles asseguren que s'està destruint un patrimoni valuós, el dels col·leccionistes de vehicles antics i històrics.

"En altres països, els cotxes clàssics poden circular sempre perquè són vehicles que no fan més de 1.000-1.500 quilòmetres a l'any."

L'acció ha estat convocada per la Plataforma d'Afectats per les Restriccions Circulatòries.

 
ARXIVAT A:
ZBE BarcelonaContaminacióCrisi climàticaMedi ambientMobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut