Sílvia Munt presenta la producció que emetrà TV3 el 7 i 14 de maig

"Vida privada", una novel·la adaptada a la televisió amb ritme cinematogràfic

El 7 de maig, a les 21.55, TV3 estrena "Vida privada", l'adaptació com a minisèrie per a televisió de la implacable novel·la de Josep Maria de Sagarra, dirigida per Sílvia Munt i protagonitzada per Francesc Garrido, Pablo Derqui, Aida Folch, Maria Molins, Diana Gómez i Pep Cruz. El segon capítol es podrà veure el dia 14 de maig.

Aquest 3 de maig s'ha presentat a TV3 "Vida privada", una coproducció de TV3 i Oberon Cinematogràfica, en producció associada amb Impulsafilm, amb la col·laboració del CECAAC i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La directora Sílvia Munt adapta en una minisèrie de dos capítols la història i la decadència de la família Lloberola a la Barcelona dels anys 20.

 

Sílvia Munt: "Només es podia defensar amb grans actors, on tota la ambigüitat de l'ésser humà estigués descrita"

Sílvia Munt, la directora de "Vida privada", ha explicat que se sent molt orgullosa de tot el seu equip i ha destacat la feina d'actors i guió. "He tingut la gran sort de treballar amb grans professionals". S'ha referit a Josep Maria de Sagarra com "un gran psicòleg que fa grans personatges". I que, per tant, la minisèrie "només es podia defensar amb grans actors, on tota la ambigüitat de l'ésser humà estigués descrita". Per acabar, ha revelat que "la clau ha estat basar-se en la vida privada d'aquests personatges, és a dir, en el seu procés mental, humà i emocional".

Sílvia Munt ha destacat que "la clau era trobar els actors que poguessin defensar els personatges, a més de bones localitzacions i un gran equip tècnic. I, tot i que va ser un procés llarg i costós, ho vam aconseguir". De tot l'equip ha valorat molt la implicació i la passió amb què han treballat, tot i la pressió, i això ha ajudat a superar els petits entrebancs que s'han anat trobant.

Per la directora és molt important que "està rodada en temps cinematogràfic, és un luxe en televisió, i això ha permès fer el viatge de cada personatge i comprendre'l i saber per què actua com ho fa. No era fàcil aconseguir que els protagonistes empatitzessin amb el públic, però crec que ho hem aconseguit". També ha destacat la importància de les localitzacions "en què no podíem intervenir gaire perquè el pressupost era molt ajustat", i la il·luminació, en què "David Omedes ha creat màgia".

Munt ha volgut fer una crida a "recuperar la salut de l'audiovisual català prou per sobreviure. Estem al límit, però hem de ser optimistes."

Pablo Derqui: "El que més m'ha costat ha estat interpretar algú que no té escrúpols"

L'actor Pablo Derqui ha volgut agrair a Sílvia Munt que comptés amb ell. "És un paper preciós, i, com a actor, el que més m'ha costat ha estat interpretar algú que no té escrúpols, que té una moral molt laxa, però ho vam treballar molt i vaig aconseguir que semblés que no patia per res". Derqui ha afegit: "estic molt content de la feina i també del resultat".

Aida Folch: "La Conxa és un personatge on et pots deixar anar"

L'acriu Aida Folch ha dit que la Conxa "és un regal, un personatge molt gustós de fer i a més jo volia treballar amb la Sílvia Munt. Ho he disfrutat molt, és un personatge on et pots deixar anar i m'han cuidat com a una reina".

 

Maria Molins: "Josep M. de Sagarra va descriure molt bé la decadència de la societat burgesa de l'època amb aquest personatge"

L'actriu Maria Molins ha reiterat la importància del càsting, però també ha afegit que, "si hi ha temps per assajar, la feina de l'actor és molt més fàcil". Del seu personatge, la Rosa, ha destacat que "vam trobar una Rosa entre la fragilitat i la fortalesa i entre la passió i la raó. A més, hi havia molt feeling amb Francesc Garrido (interpreta Frederic de Lloberola). Josep Maria de Sagarra va descriure molt bé la decadència de la societat burgesa de l'època amb aquest personatge." L'actriu ha acabat dient que "aquest personatge és un bombó i el portaré molt temps al cor".

 

Diana Gómez: "La seva figura materna és molt submisa, i ella es vol rebel·lar"

L'actriu Diana Gómez ha qualificat el seu personatge de preciós. "És molt important saber d'on ve. La seva figura materna és molt submisa i ella es vol rebel·lar i vol trencar amb el que és ser d'una família burgesa". L'actriu ha explicat que "els assajos em van anar molt bé per treure totes les capes del personatge."

 

Pep Cruz: "Vaig veure ràpid que era una gran producció, molt cuidada"

L'actor Pep Cruz és la segona vegada que treballa amb Sílvia Munt i "m'ho passo molt bé amb ella". Ha afegit que, "quan portes molts anys fent això, quan entres al set, ja saps què estàs fent i el nivell que té, perquè ho pots comparar amb moltes coses que has fet abans. I jo vaig veure ràpid que això era una gran producció, molt cuidada, i això t'incentiva". L'actor ha explicat que "aquesta era una de les meves novel·les preferides de Sagarra; per tant, poder-hi participar va ser un premi afegit".

 

A l'acte de presentació, hi han assistit Vicent Sanchis, director de TV3; Oriol Sala-Patau, cap de Ficció i Cinema de TV3; Antonio Chavarrías, productor d'Oberon Cinematogràfica; Santi Lapeira, productor associat d'Impulsafilm, i Sílvia Munt, directora. I també els actors i actrius Pablo Derqui (Guillem de Lloberola), Aida Folch (Conxa Pujol), Maria Molins (Rosa Trenor), Diana Gómez (Maria Lluïsa) i Pep Cruz (Tomàs de Lloberola), així com la resta de l'equip tècnic i de producció.

Vicent Sanchis ha felicitat Sílvia Munt i tot l'equip de la minisèrie per la feina feta. S'ha referit a "Vida privada", de Josep Maria de Sagarra, com una novel·la "complexa, profunda i amb molts matisos". "L'obra de Sagarra no ha estat ben aprofitada i és complicat recuperar-la; per això em feia por aquesta producció". Pel director de TV3, "aquesta vegada n'hi ha per tranquil·litzar-se". Ha reconegut que "hi ha un esforç molt intel·ligent per passar la novel·la en dos capítols amb una durada limitada" i que, en definitiva, "és una bona ‘Vida privada'".

Oriol Sala-Patau, cap de Ficció i Cinema de TV3, ha explicat que "Vida privada" és una minisèrie de dos episodis, que s'emetran els dilluns 7 i 14 de maig, després del "TN vespre". També ha revelat que el dilluns 7 s'emetrà un "making of" després del primer capítol, i ha felicitat Coral Cruz per la feina feta en l'adaptació del guió.

D'altra banda, Antonio Chavarrías, productor d'Oberon Cinematogràfica, ha explicat que "Vida privada" és una de les millors produccions que han fet i ha agraït la col·laboració a TV3 i al Departament de Cultura. Chavarrías també ha confessat que una de les claus de "Vida privada" és el guió, ja que "és una novel·la complexa i trobar aquesta condensació que no traeixi l'esperit de l'obra és complicat". A més, ha destacat la bona feina de Sílvia Munt, dels actors i dels tècnics de la producció.

Santi Lapeira, productor associat d'Impulsafilm, ha afegit que, enmig de la situació política actual, "el paper de TV3 ha de ser normalitzar el futur perquè la indústria de l'audiovisual continuï fent el seu camí". A més, ha destacat que "Vida privada" és la primera producció amb el projecte del CECAAC i que s'ha convertit en "la joia de la corona".

 

#VidaPrivadaTV3

tv3.cat/vidaprivada

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut