Dijous 7, Teatre Alameda de Sevilla

Pere Portabella presenta "Informe general II. El nou rapte d'Europa" a seff365

El Festival de Cine Europeu de Sevilla allarga la seva activitat durant tot l'any sota la nova marca seff365, amb una oferta de cinema de autor i trobades amb grans cineastes. Pere Portabella hi participarà en un col·loqui al voltant de la seva última pel·lícula, "Informe general II. El nou rapte d'Europa".

"Informe general II. El nou rapte d'Europa", dirigida per Pere Portabella amb producció de Films 59, dialoga amb la versió restaurada de la pel·lícula que constitueix el seu precedent, "Informe general sobre unas cuestiones de interés para una proyección pública" (1976), en què el cineasta català recollia els últims moments del règim franquista i el procés de la Transició democràtica. El 29 de gener es va estrenar internacionalment en el 45è International Film Festival Rotterdam (IFFR), i el 5 de febrer, en sales de cinema.

El dijous 7 d'abril, Pere Portabella presenta el seu treball a seff365, la nova marca del Festival de Cine Europeu de Sevilla, creada per oferir activitats al llarg de l'any. Més endavant, el documental participarà en les pròximes edicions del Jeonju International Film Festival 2016 (Corea del Nord) i el BAFICI (Buenos Aires). També es projectarà a l'Espai d'Art Contemporani de Castelló el 20 d'abril i a la Tate Modern de Londres el 13 de juliol.

 

Sinospi
Portabella proposa la segona part d'un dels seus títols històrics, l'"Informe general para algunas cuestiones de interés para una proyección pública", que el 1976  treia el cap a l'inici del procés de transició política després de la mort de Franco. Aquest segon "informe" es fa dins el marc d'una profunda crisi sistèmica d'ordre cultural, econòmic, financer, polític i energètic. Però sobretot constata com sorgeix de la crisi un nou protagonisme ciutadà, que consisteix ni més ni menys que en la recuperació de la política per part de la gent del carrer.


Amb la participació de
Jesús Carrillo, Zdenka Badovinac, Ada Colau, Itziar González Virós, Marina Garcés, Yaiza Hernández, Paul B. Preciado, Manuel Borja-Villel, Antonio Negri, Muriel Casals, Quim Arrufat , David Fernández, Isabel Vallet, Ferran Civit, Carme Forcadell, Jordi Martínez, Andreu Porta, Ignasi Termes, Jaume Asens, Simona Levi, Andreu Missé, Nagua Alba, Germán Cano, Iñigo Errejón, Eduardo Fernández Rubiño, Jorge Lago, Eduardo Maura, Alícia Duró, José Manuel Fortuño, José Antonio García-Olivares, Marcos Portabella Arnús, Rafael Simó, Antonio Turiel, Daniel Raventós i Ariadna Trillas.


Web          http://informegeneral2.com/
Facebook https://www.facebook.com/informegeneral2
Twitter      @informegeneral2


Fitxa tècnica
Direcció: Pere Portabella
Direcció de fotografia: Elisabet Prandi
Direcció de producció: Pasqual Otal
Ajudant de direcció: Jordi Vidal Amorós
So directe, disseny  i mescles: Albert Manera
Muntatge: Òskar Gómez
126'
2015
Una producció de Films 59.

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut