Del 9 a l'11 d'octubre, Hotel Calipolis, Sitges

MEDIMED 2015 i MDMD CROSSTRAINING a Sitges

Més de 300 professionals del sector del documental participaran en la nova edició de MEDIMED, el Mercat del Documental Euromediterrani & Pitching Forum, que comptarà amb les seccions habituals com el Pitching, la Videoteca, les trobades "one two one", Speedy Pitch i el Premi Ahmed Attia, i n'estrenarà una de nova, l'Anti-pitch, per a projectes amb el muntatge gairebé acabat. Paral·lelament, el cap de setmana se celebrarà també la segona edició de MDMD Crosstraining, dedicat als continguts interactius i que comptarà amb ponències i classes magistrals de professionals en formats #crossmedia.

La 16a edició de MEDIMED, el Mercat del Documental Euromediterrani & Pitching Forum, tindrà lloc a l'Hotel Calipolis de Sitges del 9 a l'11 d'octubre. Durant tres jornades, més de 300 professionals del sector del documental internacional es reuniran a Sitges: més de 200 productors (amb una important representació catalana) i convidats internacionals, 30 "commissioning editors" i 40 compradors i distribuïdors, i destacats protagonistes de la indústria del documental d'arreu del món.

 

MEDIMED està dissenyat per facilitar l'intercanvi professional i creatiu entre els productors independents, els executius de les televisions i distribuïdores internacionals, amb la finalitat de promoure la coproducció de documentals entre els països de la Unió Europea i els països del sud de la Mediterrània (Magreb, Orient Mitjà i Turquia). L'organitza l'Associació Internacional de Productors Independents de la Mediterrània (APIMED), presidida per Isona Passola, i Sergi Doladé el dirigeix.

 

A la Videoteca (Docs Gallery) del mercat es podran visionar més de 500 documentals acabats produïts a 42 països de la regió Euromediterrània el 2014 i/o el 2015 seleccionats per un comitè d'experts, entre els quals destaquen els títols de temàtica social, drets humans, investigació periodística i històries d'interès humà. Poden tractar de qualsevol gènere i tenen una durada apta per als slots de TV. N'hi ha 45 que han estat produïts a Catalunya, entre els quals destaquen produccions que han estat premiades a diversos festivals internacionals i que també compten amb el suport de TVC.

 

El Fòrum de Pitchings presentarà 30 projectes documentals de 15 països seleccionats entre els 250 projectes que s'hi van inscriure per cercar finançament internacional. El panel de les sessions, que tindran lloc el divendres 8 d'octubre a la tarda i tot el dissabte, estarà integrat per 35 "commissioning editors" i 20 distribuïdors i agents de vendes. Hi participaran les produccions catalanes següents: "El món àrab i la Guerra Civil Espanyola", produït per Media 3.14; "El turó turquesa", produït per Polar Star Films, i els documentals coproduïts per TVC: "El viatge d'Unai", de Treski Studio; "Fràgils", de La Lupa Produccions, i "Priorat, els cinc magnífics", de Lastor Media i Un Capricho de Producciones. Els productors que presentin els seus projectes podran preparar-se la sessió de pitching en el workshop "Pitching Perfect" amb l'assessorament dels experts Flora Gregory, Marijke Rawie, John Marshal i Iikka Vehkalahti.

 

El format ideat per MEDIMED per tal d'afavorir els projectes no escollits pel Fòrum però que tenen un potencial interessant per a les televisions i distribuïdors internacionals i clara vocació internacional, Speedy Pitch, ha triat 10 projectes documentals catalans. Aquesta secció del mercat programa reunions individuals de 10 minuts de durada amb els principals financers i agents de vendes acreditats, per tal d'oferir-los possibilitats per a la coproducció internacional.

 

D'altra banda, la nova secció ANTI-Pitch ha invitat els documentals produïts i a punt d'acabar- "Latitud 80º: balenes, dofins i papallones", produït per Goroka, i "Hadijatou, J'accuse", de Picnic, a participar de les sessions de "mentoring" de 60 minuts de durada amb els següents especialistes: Ruth Diskin, Anja Dziersk, Flora Gregory, Marijke Rawie, Iikka Vehkalahti i Wim van Romapey.

 

Aquest any, 19 títols presentats en passades edicions del Pitching Fòrum han tornat a MEDIMED com a documentals acabats. Tots ells estan nominats al IX Premi Ahmed Attia per al diàleg intercultural atorgat per l'APIMED. Aquest guardó (valorat en 1.000 euros) es dóna a un dels documentals de la secció MEDIMED Ready Made Projects, que promou les produccions amb èxit i que es poden visionar a la Videoteca. Entre aquests títols destaquen les produccions catalanes: "0 Responsables" de Media 3.14, "Dead Slow Ahead" de Nanouk Films, "Game Over" de Gaia Audiovisuals i Promarfi Futuro, "Tchindas" de Doble Banda i "Xavier Vinader, periodista. Contra la guerra bruta" de Produccions Audiovisuals Antàrtida. El guanyador es farà públic dissabte al vespre, en el sopar oficial que se celebrarà a l'hotel Antemanre de Sitges.

 

El Marroc és el país convidat d'aquesta edició, amb 20 documentals disponibles a la Videoteca per a visionats privats destinats als compradors i distribuïdors acreditats. Per aquest motiu, hi ha programada una presentació a càrrec del director del departament de documentals del canal 2M acompanyat pel director del Festival FIDADOC d'Agadir oberta a tots els participants del mercat.

 

En els últims 15 anys, més de 250 projectes han trobat el finançament que necessitaven, entre ells títols guardonats internacionalment amb els premis Emmy, URTI, CMCA, Prix Europa, Gaudí i nominats als festivals DOK Leipzig, IDFA, HOTDOCS, DUBAI o SHEFFIELD.

 

MEDIMED compta amb el suport financer del Programa Europa Creativa MEDIA de la UE, l'ICEC, l'ICAA, l'IEMED, CATALAN FILMS&TV i l'Ajuntament de Sitges.

 

Paral·lelament, els dies 9 i 10 d'octubre tindrà lloc a l'hotel Antemare de Sitges la segona edició de MDMD CROSSTRAINING, dedicat als continguts interactius dirigit a productors, creatius, universitaris i professionals en actiu en el sector dels interactius. Els interessats es poden informar i inscriure fins al 7 d'octubre en aquest correu: crosstraining@medimed.org

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

Anar al contingut