Sílvia Quer està rodant "La llum d'Elna"

La meravellosa història d' Elisabeth Eidenbenz

Calonge ha acollit durant uns dies la corprenedora història de la Maternitat d'Elna, una coproducció hispanosuïssa amb la col·laboració internacional de Televisió de Catalunya.
 
L'equip de rodatge va desembarcar a la Torre Roure (Calonge) el 30 de juny per posar fil a l'agulla al que ha estat una de les històries d'humanitat més importants de la Guerra Civil Espanyola: la maternitat d'Elna. El llargmetratge titulat "La llum d'Elna" narra la proesa d'Elisabeth Eidenbenz, fundadora de la Maternitat d'Elna, que juntament amb les seves col·laboradores va tornar la dignitat a les dones embarassades dels camps d'internament d'Argelers i Rivesaltes de la França de Vichy. La maternitat va acollir centenars de dones i va salvar així 597 nadons d'una mort segura. Elisabeth va crear un espai de pau, una llum d'esperança, enmig de tant d'horror. Quan va començar la Segona Guerra Mundial, Elisabeth Eidenbenz va decidir desobeir la neutralitat suïssa i obrir les portes de la maternitat també a mares jueves.
 
El repartiment l'encapçala l'actriu suïssa Noémie Schmidt, Nausicaa Bonnin i Natalia de Molina. Les acompanyaran Nora Navas, Blanca Romero, Pere Ponce, Isak Férriz, Pep Anton Muñoz i les actrius internacionals Marie Fontannaz, Stephanie Schneider i Marie-Christine Friedrich. És una coproducció de Televisió de Catalunya, Distinto Films, Bohemian Films, Producciones Cibeles, Radio Télévision Suisse i Televisió Espanyola, amb la col·laboració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, Media Suisse i Cinéforom.
 
 Fitxa tècnica i artística:

Direcció: Sílvia Quer
Guió: Margarita Melgar
Producció executiva Distinto Films: Miriam Porté
Producció executiva TVC: Cruz Rodríguez
Intèrprets: Noémie Schmidt, Nausicaa Bonnin, Natalia de Molina, Nora Navas, Blanca Romero, Pere Ponce, Isak Férriz i Pep Anton Muñoz, entre d'altres
Direcció de fotografia: Sergi Gallardo
Musica: Pascal Gaigne
 
 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut