Amb participació de TV3 i RTVE

Primeres imatges d'"El fotógrafo de Mauthausen"

El pròxim 26 d'octubre s'estrenarà als cinemes la nova pel·lícula de Mario Casas "El fotógrafo de Mauthausen", dirigida per Mar Targarona. Ja estan disponibles al web de TV3 les primeres imatges d'aquesta fascinant història que explica els fets reals viscuts pel fotògraf català Francesc Boix al camp de Mauthausen durant la Segona Guerra Mundial.

La directora i actriu Mar Targarona ha dirigit un llarmetratge colpidor que dona a conèixer el que van viure 7.000 espanyols presos al camp de concentració de Mauthausen (Àustria), i molt especialment la proesa del fotògraf Francesc Boix. Escrita per Alfred Pérez-Fargas i Roger Danès, "El fotógrafo de Mauthausen" explica com Francesc Boix va arriscar la vida per treure del camp de concentració uns negatius fotogràfics que revelaven les atrocitats comeses pels nazis. Boix va ser un fotògraf i militant comunista que va anar a parar al camp de concentració de Mauthausen, junt amb 7.000 espanyols més, durant la Segona Guerra Mundial. La seva obsessió va ser treure del camp els negatius que els nazis del Tercer Reich tenien als arxius del laboratori fotogràfic en què sortien tots els membres del règim nazi que s'encarregaven de gestionar les instal·lacions de Mauthausen o que les visitaven. La fita de Boix va ser molt important, ja que als judicis de Nuremberg, gràcies als negatius, Boix va poder demostrar que els responsables de la SS del camp i els alts jerarques nazis que hi anaven de visita eren sabedors de les atrocitats que passaven al camp de concentració, incloses les exterminacions de presoners a les cambres de gas.

L'elenc del llargmetratge es completa amb destacats actors, com Alain Hernández ("El rei borni", "Cites"), Macarena Gómez ( "Pieles", "Segrest ") i Richard Von Weyden. El rodatge s'ha repartit entre les ciutats de Terrassa i Budapest, on s'han recreat els espais de l'acció.

És una pel·lícula produïda per Rodar y Rodar, We Produce 2017 AIE, Filmteam amb la participació de RTVE, TV3, ICCA, ICEC I Netflix. Mar Targarona és directora de "Secuestro" i productora de títols destacats com "El Orfanato", "Los ojos de Julia" i "El cuerpo". La pel·lícula, distribuïda per Filmax, s'estrenarà als cinemes el pròxim 26 d'octubre, distribuïda por Filmax.

Sinopsi

Amb l'ajuda d'un grup de presoners espanyols que lideren l'organització clandestina del camp de concentració de Mauthausen, Francesc Boix (Mario Casas), un pres que treballa al laboratori fotogràfic del camp, arrisca la seva vida en planejar l'evasió d'uns negatius que demostraran al món les atrocitats comeses pels nazis a l'infern del camp de concentració austríac. Milers de negatius que mostren des de dins tota la crueltat d'un sistema pervers. Les fotografies que Boix i els seus companys van aconseguir salvar van ser determinants per condemnar alts càrrecs nazis en els judicis de Nuremberg el 1946. Boix va ser l'únic espanyol que hi va assistir com a testimoni.

 

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:

Direcció: Mar Targarona
Guió: Alfred Pérez-Fargas i Roger Danés
Producció: Joaquin Padró i Mar Targarona
Intèrprets: Mario Casas, Richard Von Weyden, Adrià Salazar, Eduard Buch, Alain Hernández, Ruben Yuste, Nikolas Stojanovic, Joan Negrié, Marc Rodríguez, Albert Mora, Frank Feys, Stefan Weinert, Luka Peros, Rainer Reiners, Toni Gomila, Macarena Gómez i Emilio Gavira, entre d'altres.
Director de fotografia: Aitor Mantxola
Direcció artística: Rosa Ros

tv3.cat/ficcioicinema

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut