Truita de riu farcida

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • 4 truites d'uns 250 g cadascuna

    1 taronja

    1 llimona

    1 porro

    2 cabeces d'all

    un grapat de pinyons

    coriandre

    alfàbrega

    sal grossa

    sal normal

    oli ove

PREPARACIÓ

Pelem i rentem el porro, la llimona i la taronja, ho posem en una safata i ho cobrim amb sal grossa.

A sobre, hi posem les cabeces d'all i posem la safata al forn 30 minuts a 220º.

Traiem la safata del forn i espremem els alls dins un bol, hi afegim oli, i, amb l'ajuda d'unes barnilles, en fem una polpa muntada, com si fos un allioli.

En una paella fem suar els pinyons amb el foc al mínim. Un cops suats hi afegim la polpa de l'all escalivat, seguidament el porro amb sal tallat, i els grills de taronja i llimona tallats a trossos. Hi posem sal i pebre i ja tenim el farcit gairebé fet.

Piquem alfàbrega i coriandre i ho barregem amb el farcit.

Farcim les truites.

Les posem en una safata coberta amb paper sulfurat i les posem al forn uns 15 minuts a 220º.

Les servim amb oli ove i ratlladura de taronja i llimona per sobre.