Sardines de la costa amb peres i faves

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Andreu
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Buidasacs, El Vilet de Riucorb (Urgell)
  • Informació nutricional
    +Obre

    La pera és una fruita baixa en calories i conté molt poc sucre. A més conté una gran quantitat de fibra soluble en forma de pectina que augmenta la sensació de sacietat.

INGREDIENTS

  • 12 sardines "de la costa"
  • 60 g de faves tendres repelades
  • 5 g de tomàquet confitat
  • llesques de pa torrat
  • moscatell
  • pebre negre
  • 50 cl d'oli d'oliva verge (per conservar la sardina)
  • cibulet picat
  • sal
  • Per a l'oli de menta:
  • 50 cl d'oli de gira-sol
  • 1 manat de menta
  • Per a l'almívar de peres:
  • 2 peres conferència
  • 50 cl d'aigua mineral
  • 50 g de sucre
  • unes gotes de llimona

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu les sardines, talleu-les a filets, poseu-hi una mica de pebre per sobre i deixeu-les macerar en un bol amb oli d'oliva.

Per fer l'almívar de peres, escalfeu en un cassó l'aigua, el sucre i el suc de llimona. Quan el sucre estigui desfet, poseu-hi la pera tallada a dauets, remeneu-ho bé, retireu-ho del foc, poseu-ho en un bol i deixeu-ho refredar a la nevera.

Per fer l'oli de menta, poseu en un cassó l'oli de gira-sol i el manat de menta i deixeu-ho confitar a uns 60 graus durant 4 hores. Seguidament, deixeu-ho reposar un dia sencer a la nevera, coleu-ho i reserveu-ho.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli de menta, el moscatell, la sal i el pebre, i remeneu-ho bé. Seguidament, afegiu-hi el tomàquet confitat tallat a dauets, el cibulet picat i les faves, que haureu escaldat, i remeneu-ho bé.

A continuació, poseu els filets de sardina sobre les llesques de pa torrat i talleu-ne les vores perquè no sobresurtin.

I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-la amb els dauets de pera, desemmotlleu-ho, poseu-hi la torrada a sobre, amaniu-la amb la vinagreta i guarniu el plat amb unes fulles de menta fresca.