Sardines amb fonoll

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les sardines són una varietat de peix blau, que aporta greixos omega-3, beneficiosos per a la salut cardiovascular. Es recomana menjar peix blau unes 3 vegades a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    12 sardines

    5 tomàquets

    2 bitxos secs

    1 bulb de fonoll

    1 llimona

    120 g formatge d'ovella

    1,5 l aigua mineral

    50 g mantega

    40 g sal

    1 raig d'anís

    Concentrat de tomàquet

    Farigola

    Comí

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Dissolem, en un atuell, 1,5 l d'aigua mineral i 40 g de sal. Hi afegim uns glaçons i hi capbussem les sardines netes (sense escates ni tripes). Han d'estar-hi, en remull, durant 10 minuts. Passat aquest temps, les eixugarem i reservarem.
  2.  Tallem a rodanxes el bulb i l'enrossim lleugerament, a foc mitjà, amb una mica d'oli.
  3. Socarrimem els tomàquets amb un bufador, els pelem, els tallem a mida macedònia i els afegim a la paella on tenim el fonoll, juntament amb dues cullerades petites de pasta de tomàquet concentrat, una cullerada petita de comí, tres branquillons de farigola i la pell d'una llimona. Ho salem i deixem que cogui. Quan el tomàquet es comenci a enganxar al fons de la paella, hi aboquem un raig d'anís, deixem que l'alcohol s'evapori i ho deixem 15 minuts més, ja a foc baix.
  4. Posem el contingut de la paella en una safata de forn. Hi col·loquem el peix al damunt. Hi esbocinem el formatge, que escamparem per sobre, i ho enfornem 15 minuts a 200ºC.
  5. Fem una mantega picant, desfent 50 g de mantega en una paella, juntament amb dos bitxos secs (els trenquem si ho volem més picant). Un cop tinguem la mantega desfeta, hi aboquem el suc de mitja llimona, ho enretirem del foc i deixem que infusioni. 
  6. Emplatem el peix amb l'acompanyament de fonoll i tomàquet. Hi posem mantega picant per damunt. I ho acabem amb unes fulles de fonoll.
Anar al contingut