Sardines gratinades

Imatge recepta de Sardines gratinades
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    El peix blau, com les sardines, són una molt bona font d'àcids grassos essencials omega-3.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 700 g de sardines fresques 

    170 g de tomàquets cirerols 

    2 grans d'all 

    Alfàbrega 

    Vinagre blanc 

    Oli OVE 

    Sal 

PREPARACIÓ

Escalfem una paella amb un raig d'oli OVE. Mentre s'escalfa, aixafem 2 grans d'all. 

Afegim els alls a la paella i els fem ballar un parell de minuts. 

Aboquem a la paella 170 g de tomàquets cirerols i els saltem uns minuts. 

Agafem 700 g de sardines fresques netes, sense cap i escatades, i les anem distribuint capiculades en una safata gran de forn o llaunes més petites. 

Fem una primera cocció a les sardines al forn a 250 graus durant 3 minuts. 

Aprofitem per acabar els cirerols abocant-hi un raig de vinagre blanc i evaporant-ne l'alcohol. 

Traiem les sardines del forn i hi distribuïm al damunt els cirerols saltats i la seva salsa. Enfornem de nou a 250 graus entre 5 i 8 minuts en funció de si són més grosses o més petites. 

Desenfornem i servim les sardines amb unes fulles d'alfàbrega fresca. I ja les tenim a punt per menjar. 

Anar al contingut