Sardina amb cremós de bròcoli

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les sardines estan considerades un peix blau perquè contenen més d'un 5 % de greix.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g de sal fina  

    250 g de sucre  

    60 g de formatge tendre de vaca  

    20 g de grana padano  

    600 ml de brou vegetal  

    3 patates monalisa 

    2 sardines 

    2 tomàquets en oli  

    1 bròcoli gros  

    1 llimona 

    1 ceba de Figueres 

    Llard 

    Pebre 

    Oli 

PREPARACIÓ

  1. Escalfem 600 ml de brou vegetal, que haurem bullit 20 minuts amb els següents ingredients: 1 porro, 4 xiitakes, una rodanxa de llimona i un manat de julivert. 
  2. En una cassola amb 1 nou de llard hi posem 1 ceba de Figueres tallada a juliana. Hi posem pebre i sal. Tapem i l'ofeguem 10 minuts. 
  3. Escapcem a mida petita 3 patates monalisa i també les afegim a la cassola juntament amb sal, pebre i els 600 ml de brou vegetal calent. Ho courem 10 minuts. 
  4. Laminem 1 bròcoli gros i l'afegim a la cassola. Ho courem 10 minuts més. 
  5. Prepararem unes sardines curades. Agafem en un bol gros 250 g de sal fina, 250 g de sucre i la ratlladura d'una llimona. Ho barregem. En un altre recipient hi posem la meitat d'aquesta barreja, els lloms de 2 sardines (que haurem congelat abans) i, per últim, la resta de la barreja fins que quedin enterrades. Ho tapem i duem a la nevera 15 minuts. 
  6. Un cop passat el temps, desenterrem les sardines i hi passem aigua per netejar-les. Després les eixuguem i els traiem les espines amb pinces. Hi afegim un raig d'oli i reservem. 
  7. Ajuntem tots els ingredients per fer la crema. En un got americà hi posem tot el contingut de la cassola, 20 g de formatge grana padano, 60 g de formatge tendre de vaca, i el suc de mitja llimona (la que hem fet servir abans per a la pell). Ho triturem fins a obtenir una textura fina. 
  8. Per a emplatar, posarem la crema, al damunt les sardines tallades a biaix, uns dauets que haurem tallat de 2 tomàquets en oli i, per últim, uns talls de grana padano laminat. 
Anar al contingut