Sardines a la llauna

imatge
  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els aliments cuits "en sec" com ara al vapor, al forn, a la planxa, etc., en comptes de bullits, conserven més les vitamines, els minerals i les propietats sensorials.

INGREDIENTS

  • 16 sardines de la costa (les venen en salaó)

    3 tomates

    1 nyora

    1 gra d'all

    1 llima

    5 branques de julivert

    mig got de vi blanc

    mig got de vi ranci

    pebre negre

    oli d'oliva verge extra

    sal

PREPARACIÓ

  1. Posem a hidratar una nyora en un bol amb aigua mineral i la deixem a la nevera.
  2. Agafem les sardines i les submergim en aigua mineral freda durant uns 15 minuts.
  3. Fem un tall en forma de creu a la pell de les tomates. Això ens ajudarà a pelar-les bé. Les escaldem en una olla petita amb aigua bullint i posteriorment les refredem en un bol amb aigua i glaçons. Les pelem i tallem a daus.
  4. Aprofitant l'aigua calenta de les tomates, escaldem tres vegades un gra d'all, prèviament pelat i sense el germinat.
  5. En un recipient que ens servirà per triturar, hi posem l'all escaldat, les tomates tallades, mig got de vi ranci, mig got de vi blanc, un raig d'oli d'oliva verge extra i un polsim de sal.
  6. Desfullem el julivert i l'afegim al mateix recipient.
  7. Agafem de la nevera la nyora hidratada, en traiem la polpa, l'afegim al recipient i ho triturem tot.
  8. Traiem les sardines de l'aigua i les eixuguem delicadament amb paper de cuina.
  9. Agafem la llauna (ens pot servir la típica llauna de fer cargols, mirant que ens vagi bé de mida) i hi posem un parell de cullerades d'aquest sofregit cru que haurem triturat.
  10. Posem les sardines capicua al damunt fins que quedi la llauna plena.
  11. Acabem de posar-hi el sofregit cru per damunt.
  12. Posem la llauna al forn, prèviament escalfat al màxim, i la situem a la part de baix de tot. Ho coem durant 4 minuts a 220 ºC.
  13. Traiem la llauna del forn i acabem el plat posant-hi una mica de pebre negre, oli d'oliva verge extra i ratlladura de llima per sobre.