Sardina crua amb pa ofegat de tomata

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xixo Castaño
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Malena, Gimenells (Segrià)

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 300 g de pa del dia anterior
  • 4 sardines
  • 250 g de tomata madura
  • cibulet
  • oli d'oliva
  • olives negres aragoneses
  • escates de sal
  • vinagre
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu les sardines, filetegeu-les, traieu-los les espines i reserveu-les.

A continuació, talleu la tomata a gallons, amaniu-la amb sal, oli i unes gotetes de vinagre i deixeu-la reposar unes 8 hores a la nevera, tapat amb paper film. Després, coleu-la i reserveu, per una banda, el suc que ha fet la tomata durant les 8 hores i, per altra banda, la tomata tallada a gallons, per a una altra ocasió.

Tot seguit, talleu el cibulet ben fi, reserveu-lo, traieu el pinyol de les olives negres, piqueu-les amb un ganivet i reserveu-les.

Finalment, talleu el pa, sense crosta, a rectangles de 4x8 cm i 1,5 cm de gruix, i poseu-los a remullar amb el suc de la tomata, fins que quedin ben ofegats (no s'han d'escórrer).

I ja per acabar, emplateu el pa ofegat de tomata, poseu-hi les sardines al damunt i amaniu-ho amb un raig d'oli d'oliva, les escates de sal, el cibulet i l'oliva negra picada.