Salat iz kvàshenoi kapusty (Amanida de col fermentada) - Krasnoyarsk, Sibèria, Rússia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Àssia Mishina, Alella
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • col
  • pastanagues
  • ceba
  • nabius
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Peleu i ratlleu les pastanagues. Trinxeu les fulles de col.
Saleu-ho generosament i barregeu-ho tot amb les mans, prement-ho amb una mica de força perquè la col i la pastanaga puguin començar a deixar anar el suc.
Poseu-ho dins d'un pot ben gros i deixeu-ho fora de la nevera durant un parell de dies com a mínim. Si ho voleu més fort de gust, deixeu-ho en adob durant més dies. Després, ja podeu posar el pot dins la nevera i anar-ne agafant la ració que en vulgueu menjar.
Per muntar l'amanida només cal que poseu en una safata la quantitat que vulgueu de col i pastanaga, amb una mica de ceba tallada a llunes fines i uns quants nabius. Un raig d'oli per amanir-ho i ja la tindreu a punt per servir.