Hamburguesa de peus de porc

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els peus de porc són un aliment ric en vitamina B1, vitamina necessària per un bon funcionalment del sistema nerviós.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 peus de porc

    1 garró de porc

    4 fulles de col

    4 panets d'hamburguesa

    2 porros

    1 branca d'api

    4 cardamoms

    2 bitxos

    200 g ceba enrossida

    Pebre vermell dolç

    Llorer

    Tàperes

    Vi ranci

    Oli OVE

    Pebre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Comencem blanquejant els peus de porc i el garró: els posem en una olla, amb aigua freda, i els portem al bull. Quan veiem que comença a bullir i treu bromera, en descartem l'aigua.
  2. Posem els peus i el garró blanquejats en una olla de pressió, juntament amb el porro i l'api, tallats a bresa, una fulla de llorer, dos bitxos secs, pebre i ho cobrim amb aigua. Ho tapem i quan sentim que xiula ho abaixem al mínim, ho coem 50 minuts i ho deixem reposar dues hores.
  3. Per una banda, reduïm el brou resultant de la cocció fins que tinguem una textura de mel, i de l'altra, desossem els peus i el garró.
  4. Tallem els peus i el garró a una mida ben menuda. Ho salpebrem, hi afegim dues culleradetes de pebre vermell fumat dolç, les llavors de 4 cardamoms que trinxarem bé i ho barregem en un bol. Compactem bé la barreja, fent forma de cilindre gros i ho deixem dues hores a la nevera perquè qualli.
  5. La primera guarnició serà de col: escaldem uns segons, en aigua bullent i una mica de sal, quatre fulles de col, sense el nervi intern de la base. Les eixuguem i les tallem a tiretes. Les reservem en un bol amb una mica d'oli.
  6. La segona guarnició serà de ceba: escalfem una ceba que ja tinguem ben enrossida fins que es comenci a enganxar a la paella. Hi aboquem un raig de vi ranci i quan l'alcohol s'hagi evaporat, la reservem.
  7. Tallem la barreja que ja tindrem compactada, amb forma d'hamburguesa, i les marquem en una paella amb un raig d'oli. Si les hem fet gruixudes, les marcarem dues vegades per banda.
  8. Torrem el pa d'hamburguesa i l'emplatem posant una mica de la ceba reservada a la base interna d'una de les parts del pa. Hi posem l'hamburguesa al damunt, la col reservada, una cullerada del brou reduït i unes tàperes. Ho tapem amb l'altra part del pa i llestos.
Anar al contingut