Popets i patates amb pebre roig

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jeroni Castell
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Les Moles

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 500 g de popets
  • 8 c/s de ceba confitada
  • 4 tomàquets madurs escalivats
  • 2 grans d'all
  • julivert
  • oli de oliva
  • sal
  • Per a l'albergínia:
  • albergínia
  • farina
  • oli d'oliva
  • sal
  • Per al puré de patata amb pebre roig:
  • 200 g de patates
  • sal
  • 6 grans d'all amb pell
  • 1,6 g de pebre roig
  • 40 g d'oli de oliva

PREPARACIÓ

Per començar, talleu l'albergínia sense pelar-la, saleu-la, enfarineu-la i fregiu-la en una paella amb oli ben calent. Quan estigui daurada, reserveu-la sobre paper absorbent.

A continuació, deixeu coure les patates pelades en un cassó amb aigua bullent i sal.

Mentrestant, aixafeu els alls, sencers i sense pelar, i fregiu-los lentament amb oli d'oliva. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el pebre roig, deixeu-ho coure uns segons, retireu-ho del foc, remeneu-ho, reserveu-lo, retireu els alls, peleu-los i també reserveu-los.

Per fer el puré, quan les patates ja estiguin cuites, coleu-les, poseu-les en un bol juntament amb els alls pelats i l'oli de pebre roig i tritureu-ho amb el pímer fins que us quedi un puré amb la textura que desitgeu. Si cal, afegiu-hi una mica d'aigua de bullir les patates.

Tot seguit, tritureu el julivert, els dos grans d'all, la sal i l'oli de oliva tot junt, amb la batedora, poseu aquest oli en una paella, afegiu-hi una mica de sal i salteu-hi els popets.

Després, poseu el tomàquet escalivat en una paella amb una mica d'oli i escalfeu-lo.

Finalment, en una altra paella, feu el mateix amb la ceba confitada.

I ja per acabar, emplateu el puré de patata i pebre roig, poseu-hi al damunt la ceba confitada, cobriu-ho amb l'albergínia fregida i escampeu-hi per sobre el tomàquet escalivat i els popets.