Sopa de formatge

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els formatges en general són rics en proteïnes i minerals com el calci i el fòsfor, a més a més de vitamines A, D i del grup B.  El seu contingut de greixos i colesterol és variable, més alt com més secs són, fet que els donarà més contingut energètic.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per al brou

    3 carcanades de pollastre

    700 g aletes de pollastre

    Llet en pols

    3 cebes tendres

    2 pastanagues

     

    Per a la sopa de formatge

    350 g formatge grana padano

    100 ml nata líquida 35% MG

    Sal

    1 ceba tendra

    Vi dolç

     

    Oli d'oliva verge extra

    Crostonets amb all

     

PREPARACIÓ

  1.  Posem les aletes en un recipient i les arrebossem amb la llet en pols.
  2. En una safata de forn, col·loquem les aletes i les 3 carcanades tallades cada una en quatre trossos que han de ser de la mateixa mida perquè es torrin per igual. Posem la safata al forn durant 40 minuts a 175 graus.
  3. Tallem tres cebes tendres a juliana. Posem una cassola al foc i hi aboquem les cebes i hi tirem un raig d'oli. Ho deixem coure a foc lent fins que la ceba es comenci a caramel·litzar.
  4. Pelem 2 pastanagues, les tallem a bresa i les afegim a la cassola. També hi passem el pollastre torrat, evitant que caigui el greix que hi ha a la safata. Aboquem aigua freda fins a cobrir els ingredients i tapem la cassola. Posem el foc al màxim, fins que arrenqui el bull; llavors abaixarem el foc perquè faci xup-xup suaument i ho coem durant 4 hores
  5. De tant en tant, vigilarem el brou i l'anirem desescumant. S'hi haurà d'anar afegint aigua per compensar la que s'evapora. 
  6. Després de les 4 hores, apartem la cassola del foc. Traiem el greix que sura a la part superior del brou i el deixem reposar 6 hores.
  7. Quan ja ha passat el temps de repòs, colem el brou i en posem a escalfar 1,5 l en una olla. 
  8. Pelem i tallem a juliana la part blanca d'una ceba tendra i l'aboquem en una cassola, juntament amb un raig d'oli. La sofregim uns 5 minuts, fins que la ceba estigui transparent. Hi tirem una mica de vi dolç per desglaçar la ceba. Quan ja s'ha evaporat l'alcohol, hi aboquem el caldo i deixem que es vagi escalfant.
  9. Mentrestant, ratllem molt fins 350 g de formatge grana padano sobre un pot alt o una olla. Afegim 100 ml de nata de 35% de MG a l'olla on tenim el formatge. També hi abocarem el brou calent, amb el sofregit de ceba. Ho turbinem tot molt bé. Tastem i rectifiquem de sal, si cal.
  10. Ho emplatem, afegint a sobre de la sopa uns crostons amb all.
Anar al contingut