Cassoleta de tomàquet i formatge

  • Cuina: Arnau Paris
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    El tomàquet conté licopè, aquest és un pigment natural que li aporta color vermell i que té funció antioxidant; i quan es cuina se'n potencia l'efecte.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 làmina de pasta brisa

    10 tomàquets cirerols

    1/2 ceba de Figueres

    1/2 gra d'all

    Oli d'oliva verge extra

    20 g de formatge gorgonzola

    Orenga

    Ruca

    Cigrons secs (per fer de pes quan coem la pasta brisa)

PREPARACIÓ

Necessitem una cassoleta individual que pugui anar a una fregidora d'aire (airfryer). Si no teniu fregidora d'aire, podeu fer aquesta recepta al forn.

  1. Farem una cassoleta amb la pasta brisa. Agafem la làmina de pasta, l'estirem una mica i tallem una rodona seguint la base del motlle on courem la cassoleta. Hem de tenir en compte al tallar la pasta, que l'hem de fer pujar per les parets del motlle.
  2. Col·loquem la circumferència a la cassoleta i, si cal, tallem la part que sobresurti del motlle. Punxarem la base amb una forquilla i posarem a sobre un bon grapat de cigrons crus que cobriran els fons i així no es bufarà la massa.
  3. Posem el motlle a coure a la fregidora d'aire durant 15 minuts a 190 graus.
  4. Tallem mitja ceba de Figueres a rodelles i el mig all molt petit, a brunesa, i els saltem en una paella amb oli d'oliva verge extra a foc molt fort, durant un minut.
  5. Mantenim el foc fort i afegim a la paella els tomàquets cirerols, remenem i saltegem durant cinc minuts. Reservem el farciment en la mateixa paella.
  6. Amb la cassoleta fora de la fregidora, traiem els cigrons secs i els guardem en un pot per fer-los servir com a pes per una altra massa, ja que no es podrien coure.
  7. Desemmotllem la cassoleta i la farcim amb el saltat de ceba, tomàquet i all. Posem per sobre uns dauets de formatge gorgonzola o d'un formatge cremós que fongui bé.
  8. Posem la cassoleta preparada un altre cop a la fregidora d'aire i coem a 190º durant dos minuts.
  9. Ja està llesta per menjar, però li podeu posar una mica de ruca i orenga seca per sobre i amanir-ho amb un rajolí d'oli.
Anar al contingut