Pop a la brasa amb cremós de patata

  • Programa: La mar de bé
  • Cuina: Quim Casellas
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

    1 pop de roca d'uns 3 kg

  • 2 fulles de llorer
  • 5 grans de pebre negre en gra
  • 1 ceba

  • PER AL CREMÓS DE PATATA I PEBRE VERMELL
  • 1 kg de patata Monalisa
  • 100 g de mantega
  • 40 g d'oli d'oliva verge
  • Sal/pebre
  • 5 g de pebre vermell dolç

  • PER ALS XIPS D'ALL

    5 grans d'all

  • Oli de gira-sol
  • Sal
  • Filaments de bitxo

PREPARACIÓ

  1. Si el pop és fresc, el primer que hem de fer es congelar-lo durant dos o tres dies, d'aquesta  manera es dilata i es trenquen les fibres. Amb això aconseguim que quedi més tendre un cop el cuinem.
  2. Un cop descongelem el pop, preparem una olla amb aigua bullent, hi posem la ceba, els grans de pebre negre i el llorer. A continuació, enfonsem el pop sencer tres cops, i amb això aconseguirem que la pell no es contragui de cop i així no se'ns trencarà. El següent pas és coure el pop amb la mateixa aigua durant 45 minuts aproximadament. Un cop passat aquest temps, el retirem de l'aigua, el refredem una mica i ja podem tallar les potes per al plat que volem fer (aproximadament, fem uns talls d'uns 150 g per persona).
  3. Preparem una brasa petita (es pot fer servir una hibachi, que ens va molt bé per a petites elaboracions) i marquem les potes pintades prèviament amb oli, volta i volta. Això li donarà aquest toc fumat tan interessant.
  4. Preescalfem el forn a 190 graus, i en una safata hi posem les patates sense pelar, rentades i amb un raig d'oli d'oliva. Les fornegem durant 45 minuts i anem comprovant, amb l'ajuda d'un punxó, si estan cuites. Si es poden punxar bé voldrà dir que ja estan a punt per a l'elaboració.
  5. Les retirem de la safata, les pelem i les passem per un passapuré, hi afegim la mantega fosa, el pebre vermell, la sal i el pebre i ho barregem bé. Ho rectifiquem de sal i pebre (en aquest procés és ideal fer-ho amb la patata calenta). Si tenim un robot tipus Thermomix, ens quedarà una textura ideal.
  6. Per als xips d'all, posem a escalfar l'oli de gira-sol i anem pelant mentre s'escalfen els alls.
  7. Amb l'ajuda d'una mandolina o un ganivet ben afilat, fem làmines molt fines i les anem fregint amb molt de compte, que no se'ns cremin, ja que es torren molt de pressa en ser tan fines.
  8. Escalfem el cremós de patata, el posem al centre del plat i hi posem també el pop que ja tindrem escalfat i aromatitzat amb el toc de brasa, el pintem amb una mica d'oli d'oliva i repartim els xips d'all al damunt de tot. Empolvorem amb una mica de pebre vermell i uns filaments de bitxo.
Anar al contingut