Pop amb salsa picant

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    El pop és un aliment ric en proteïnes d'alt valor biològic, baix en calories i amb alt contingut de minerals com el ferro i el seleni, i de vitamines A, B i C. A més, és una font d'omega-3, greix cardioprotector.

INGREDIENTS

  • 1 pop de 2 kg

    300 g de cigrons   

    3 cebes de Figueres

    3 pebrots de Caiena    

    2 tomàquets de penjar

    2 cullerades de pasta de tomàquet

    3 grans d'all

    1 fulla de llorer

    un got de vi blanc

    1 llesca de pa

    sal

    aigua mineral

    25 ametlles torrades

    julivert

    suc de llimona

    oli OVE

    bicarbonat

     

PREPARACIÓ

  1. Netegem un pop de 2 kg.
  2. Ratllem 2 tomàquets de penjar dins d'un bol i hi afegim 2 cullerades de pasta de tomàquet.
  3. Laminem 2 grans d'all i els posem a ballar en una olla exprés amb oli OVE.
  4. Afegim 3 caienes a trossets, 1 fulla de llorer i el tomàquet del bol. Deixem coure fins que quedi sec.
  5. Tallem a juliana 3 cebes de Figueres.
  6. Posem a escalfar aigua mineral un pot.
  7. Ofeguem l'olla exprés amb un got de vi blanc i deixem evaporar l'alcohol.
  8. Afegim la ceba tallada i hi donem un parell de voltes.
  9. Afegim el pop. Ho remenem i cobrim amb l'aigua mineral calenta. Tanquem l'olla i ho deixem bullir durant 10 minuts.
  10. Traiem de la nevera un tàper amb 300 g de cigrons remullats 12 hores amb aigua de l'aixeta i bicarbonat. Obrim l' olla exprés i traiem el pop i la fulla de llorer. Després hi posem els cigrons. Escalfem l'olla i un cop calenta els coem 20 minuts.
  11. Tallem el pop, el salem i el reservem en un bol amb un raig d'oli OVE.
  12. Tallem 1 llesca de pa i la fregim en una paella amb oli OVE.
  13. Piquem en un morter 25 ametlles torrades, el pa fregit, 1 gra d'all sense el germinat, julivert i el suc d'una llimona.
  14. Refredem l'olla sota el raig de l'aigüera.  L'obrim i hi afegim la picada i el pop reservat. Ho remenem i ho escalfem.
  15. Servim  en un plat amb una mica de julivert picat per sobre.