Cebiche de pop

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    En comparació amb la resta de marisc, el pop té baix contingut energètic i de colesterol. En destaca l'aportació de calci i de vitamina A.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 potes de pop

    1 alvocat

    1 ceba tendra

    1 ceba seca

    1 cullerada de quètxup

    1 llima

    1 tomàquet d'amanir

    10 fulles alfàbrega 

    10 fulles julivert 

    1 fulla llorer

    oli d'oliva verge extra

    agua de la cocció del pop

    tabasco

    pebre negre

    sal

     

PREPARACIÓ

  1. Congelem un pop per trencar-ne les fibres i que sigui més tou al paladar.
  2. El descongelem i l'escaldem submergint-lo durant uns 3 segons en aigua mineral bullint. Farem aquest escaldat 3 cops. Seguidament el tornem a incorporar, abaixem el foc i el deixem bullint amb l'olla tapada, juntament amb una ceba pelada i una fulla de llorer. Haurà d'estar bullint 10 minuts per quilo. El mateix temps que hagi bullit, caldrà que estigui reposant a la mateixa olla. Per tant, si el pop fa 3 quilos, haurà de bullir durant 30 minuts i reposar 30 minuts més a l'olla amb l'aigua de cocció fora del foc. De tot el pop, n'utilitzarem dues potes. La resta es pot conservar a la nevera uns dies i fer-ne una altra recepta.
  3. El traiem de l'olla i el deixem que es refredi en una safata amb les potes cap amunt.
  4. Agafem una olla, hi incorporem 5 cullerots del brou del pop i ho posem a reduir fins aconseguir una salsa densa.
  5. Per a l'amanida, tallem una ceba tendra a juliana (tant la part verda com la part blanca) i la col·loquem dins un bol.
  6. Pelem un tomàquet d'amanir, el tallem a daus i l'introduïm també dins el bol.
  7. Pelem un alvocat, el tallem a daus i l'afegim al mateix bol, juntament amb el suc d'una llima.
  8. Hi posem una mica de salsa picant, una cullerada de quètxup i remenem delicadament vigilant de no malmetre d'alvocat. Hi afegim un raig d'oli,  salpebrem, hi aboquem tota la reducció de l'aigua de cocció del pop ja freda i ho acabem de remenar.
  9. Tallem a rodelles primes 4 potes del pop, rebutjant-ne els trossos en què només hi ha gelatina. Les incorporem al bol de l'amanida i tornem a barrejar amb suavitat.
  10. Piquem les fulles de julivert i alfàbrega. Les afegim al bol, tornem a barrejar-ho tot i ja ho podem servir.
Anar al contingut