Pop amb kimchi

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El kimchi és una preparació de col asiàtica fermentada, de gust salat i picant. És de contingut energètic lleuger, rica en fibra, en sodi, en potassi i en vitamines del grup BAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  • 1 pop
  • 1/2 col xinesa
  • 350 ml aigua
  • 150 g ceba enrossida  
  • 1 ceba de Figueres
  • 40 g farina d'arròs
  • 2 cullerades de bitxo sec picant en pols
  • 2 cullerades de pasta d'all confitat
  • Gingebre
  • sal
  • Llorer
  • Coriandre

PREPARACIÓ

  1. Tallem a juliana molt fina 1/2 col xinesa neta.
  2. Posem la col tallada dins un bol gros amb salmorra (amb una solució de 25 g de sal per l aigua).
  3. Ho deixem en remull 1 hora a temperatura ambient.
  4. Rentem sota l'aixeta la col tallada i l'eixuguem prement amb un drap.
  5. Posem la col escorreguda dins un pot esterilitzat, tapem el pot amb un drap i ho lliguem amb una goma de pollastre.
  6. Deixem que la col fermenti durant tres dies en un lloc fosc i sec, però a temperatura ambient.
  7. Posem a bullir una bona quantitat d'aigua.
  8. Tirem a l'aigua una fulla de llorer i una ceba de Figueres ja pelada.
  9. Espantem el pop 3 cops a l'olla amb aigua bullint.
  10. Bullim el pop 10 minuts per cada quilo que faci i li donem el mateix temps de repòs dins l'aigua un cop hagi passat el temps de bullit.
  11. Posem 1 pot al foc amb 350 ml d'aigua i hi afegim 40 g de farina d'arròs amb un polsim de sal. Ho anem coent tot de mica en mica mentre anem remenant.
  12. Afegim a la farineta d'arròs una mica de gingebre ratllat, 2 cullerades de bitxo sec picant en pols i 2 cullerades de pasta d'all confitat.
  13. Ho coem tot 5 minuts.
  14. Afegim al pot 150 g de ceba enrossida i ho integrem.
  15. Recuperem el kimchi del pot fermentat.
  16. Tirem la farineta al kimchi.
  17. Posem la planxa al foc.
  18. Traiem el pop de l'aigua (l'aigua la reservarem per a una altra recepta).
  19. Tallem una pota del pop per a cada comensal.
  20. Marquem les potes.
  21. Emplatem el kimchi i la pota de pop per sobre. Posem coriandre fresc i picat pel damunt.
Anar al contingut