Pizza amb flors de carbassó
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les flors de carbassó són com una verdura, riques en aigua, vitamines, minerals i lleugeres en energiaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
6 flors de carbassó
6 tomàquets en conserva
125 g de brossat
200 g de farina
300 ml de cervesa
2 porros
2 cullerades de pasta de tomàquet
1 carbassó
1 massa de pizza
1 cullerada de pebre vermell fumat dolç
1 gra d'all
1 fulla de llorer
1 mozzarella
Sèmola de blat dur
Pebre negre
Vi ranci
Sal
Oli
Alfàbrega
PREPARACIÓ
- Posem una paella al foc i hi tirem un raig d'oli. Mentre s'escalfa, tallem a la brunesa 2 porros nets i un carbassó net.
- Sofregim a la paella el porro i el carbassó tallats durant uns 10 minuts.
- Afegim vi ranci a la paella per aixecar-hi sucres.
- Hi afegim 125 g de brossat, sal i pebre. En aquest cas hem fet servir brossat d'ovella, però també serveix el mató de cabra, vaca o ovella.
- Ho integrem i ho apartem del foc perquè es refredi. Un cop fred, ho ficarem en una mànega pastissera.
- Fem una salsa de tomata amb 6 tomates en conserva.
- Les tallem i les posem en una cassola al foc, on les courem 10 minuts.
- Passat aquest temps, hi afegim dues cullerades de pasta de tomàquet, una cullerada de pebre vermell fumat dolç i un gra d'all aixafat. També hi posem una fulla de llorer. Ho integrem i ho coem 10 minuts.
- Mentrestant preparem la massa per arrebossar les flors de carbassó. En un bol posem 200 g de farina i 300 ml de cervesa molt freda, i ho integrem. Ho fiquem a la nevera perquè volem que aquesta massa estigui ben freda.
- Tallem una bola de mozzarella a bastonets i la posem en un colador de malla fina perquè s'escorri.
- Agafem un pastó de pizza, comprat al forner o bé fet per nosaltres (pots trobar-ne la recepta si busques altres receptes de pizza al web del Cuines)
- Posem sèmola de blat sobre la fusta i hi estirem el pastó a sobre. Hi donem forma rodona i el reservem amb una capa de paper sulfurat a la safata que anirà al forn.
- Apaguem el foc de la salsa de tomata i l'escampem damunt la pizza. Hi posem la mozzarella tallada i escorreguda.
- Ho fiquem al forn 15 minuts 270º.
- Mentrestant, posem oli a escalfar a la paella de fregir.
- Mentre l'oli s'escalfa, farcim les flors de carbassó amb el contingut de la mànega pastissera.
- Quan totes les flors estan farcides, recuperem la pasta d'arrebossar -l'orly- de la nevera.
- Arrebossem amb l'orly les flors farcides i les tirem de dues en dues a la paella de fregir.
- Un cop fregides, posem les flors a sobre d'un paper absorbent.
- Si han passat els 15 minuts de forn, recuperem la pizza.
- Posem a la pizza les flors fregides, unes quantes fulles d'alfàbrega, sal, pebre i oli OVE.