Pèsols ofegats

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Per a embarassades
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els pèsols, tot i que són de color verd, no pertanyen al grup de les verdures, sinó al de les llegums.

INGREDIENTS

  • 1 kg de pèsols
  • 200 g de cansalada
  • 200 g de botifarra negra
  • 200 g de botifarra crua
  • un manat de ceba tendra
  • un manat d'all tendre
  • un tomàquet
  • sal
  • pebre negre
  • 6 ametlles torrades
  • 6 avellanes torrades
  • 2 galetes
  • una presa de xocolata amb el 70% de cacau
  • fulles de menta fresca

PREPARACIÓ

- Posem poc oli en una paella i hi marquem la botifarra crua, tallada a rodanxes. Un cop ja estan, les reservem.



- A la mateixa paella, hi saltem la cansalada. Un cop enrossida, la retirem. A la mateixa cassola hi fem suar l'all i la ceba, tallats a juliana.



- Un cop suats l'all i la ceba, hi afegim el tomàquet ratllat i la menta, tallada molt fina. Tot a foc baix, ho deixem 5 minuts.



- Fem la picada amb les ametlles, les avellanes, la presa de xocolata i les galetes.



- Hi afegim els pèsols, sal, aigua mineral i la picada. Tapem la cassola amb paper sulfurat per sobre. Ho deixem coure uns 10 minuts.



- Al cap de 10 minuts, aixequem el paper sulfurat i hi afegim les botifarres a rodelles (la crua que havíem reservat i la negra). Ho tornem a tapar amb el paper i ho deixem coure 5 minuts. Servim.