Paella de carn i verdures

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Beumala
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquest plat és molt complet, ja que conté aliments dels diferents grups: arròs, verdures, carn i oli. Per acabar d'equilibrar l'àpat, es pot prendre acompanyat d'una amanida.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • 2 salsitxes
  • 2 costelles de porc (a talls)
  • 4 talls de cansalada
  • 4 ales de pollastre
  • 2 cuixes de conill
  • 1 fetge de conill
  • 1/2 pebrot verd
  • 1/2 pebrot vermell
  • 3 carxofes
  • 1 pastanaga
  • 1 grapat de pèsols congelats
  • 2 alls
  • julivert
  • 1 got de vi ranci
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • pebre
  • 350 g d'arròs extra
  • 1 l de caldo Aneto de carn i verdures amb sofregit

PREPARACIÓ

Per començar, tallem les carns: Les costelles les tenim tallades a talls d'uns 3 cm. Fem les salsitxes a talls petits. La cansalada la tallem a tires fines. Les ales de pollastre les tallem pel mig, separant l'ala i la cuixeta. Les cuixes del conill les tallem en 3 trossos cadascuna.

En una paella, posem un bon raig d'oli amb el foc ben fort. Fem coure la carn fins que quedi ben feta. Primer, la costella a talls i les salsitxes. De seguida la cansalada, les ales de pollastre, les cuixes de conill i el fetge. Salpebrem després de cuites. Retirem i ho reservem.

Tallem els pebrots i la pastanaga, a trossos mitjans-grans, que no es desfacin durant la cocció. Pelem les carxofes. Tallem els cors en quatre trossos.

En l'oli que hem fet servir per coure la carn, tirem les verdures: els pebrots, verds i vermells, les pastanagues i la carxofa, a foc baix, tot alhora. Posem el caldo a escalfar en una olla fins que bulli.

Per fer la picada, en un got per triturar posem el fetge cuit, el vi ranci, 1 all i el julivert. Ho triturem amb el túrmix. Ho aboquem a la verdura i ho deixem reduir uns 10 minuts. Afegim la resta de la carn. Ho remenem tot bé. I deixem que cogui junt 5 minuts.

Tirem l'arròs. Afegim els pèsols directament congelats. Hi tirem el caldo bullint. Ho anem movent sovint sacsejant perquè no s'enganxi. Deixem que cogui tot uns 10 minuts. Abaixem el foc, i ho deixem a foc lent 10 minuts més. Tanquem el foc i tapem la paella 5 minuts abans de servir.

Presentem la paella tal qual.
Anar al contingut