Lluç amb salsa verda

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    La carn de peix blanc com la del lluç és rica en proteïnes de bona qualitat poc fibroses i baixa en greixos.

INGREDIENTS

  • 1 lluç

    4 ous

    2 cebes tendres

    1 porro

    1 cabeça d'alls

    pèsols de llauna

    un manat d'espàrrecs verds

    julivert

    500 g de fumet

    maizena exprés

    vi blanc

    vinagre de vi blanc

    una cullerada de mantega

    pebre negre

PREPARACIÓ

Bullim els ous amb vinagre 7 min. Els refredem amb aigua i glaçons.

Tallem la ceba i el porro a la juliana i ho deixem suar en una olla amb un raig d'oli. Hi afegim a poc a poc un got de vi blanc, apugem el foc i deixem que s'evapori.

Escalfem el fumet.

Quan gairebé s'ha evaporat del tot, hi afegim el fumet i també hi posem l'escorredor. Ho tapem i que agafi temperatura.

Tallem el julivert i pelem els espàrrecs. 

Destapem l'olla i hi posem el julivert, els espàrrecs i el peix dins de l'escorredor. Ho tapem i deixem que cogui 5 minuts.

Retirem del fons de la cassola les verdures que s'han posat a suar i han quedat fora de l'escorredor.

Rentem els pèsols amb aigua, els escorrem i els saltem en una paella amb una cullerada de mantega.

Amb el líquid que ha quedat de la cocció farem una salsa que espessirem amb maizena exprés. Hi tirem els pèsols negres bullits.

Ho servim amb suquet, ceba, espàrrecs i els ous oberts per sobre. Al final ho cobrim amb la salsa i una mica de pebre negre.