Arròs de cua de vaca amb ostres i pèsols

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Herrera
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Manairó, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    La carn de vedella és molt rica en ferro i vitamines del grup B, com la B12, nutrients que ajuden a formar i a mantenir els glòbuls vermells.

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • Ingredients per a la cua:
  • 1 kg de cua de vaca
  • 400 g de ceba
  • 200 g de tomàquet madur
  • oli d'oliva
  • 1 all
  • 1 fulla de llorer
  • 1 porro
  • sal
  • farigola
  • pebre negre en gra
  • 1 l d'aigua
  • Ingredients per a l'arròs:
  • 320 g d'arròs
  • 1,2 l de brou de cua
  • Altres:
  • 80 g de pèsols congelats fins (si no n'és temporada)
  • 4 ostres

PREPARACIÓ

Pelem i tallem les cebes a daus petits (mirepoix). En una cassola amb oli d'oliva, posem la ceba tallada i l'all sencer i amb pell, que quedi ben daurat.15/20'

Amb una gassa, emboliquem el porro, el llorer i els grans de pebre. El lliguem bé amb fil. Ho reservem per després.

Traiem de la cassola la ceba i l'all de l'oli amb una aranya. Ho reservem.

Al mateix oli que hem fet la ceba i l'all, coem la cua de vaca. Que quedi enrossida. 10'

Tallem el tomàquet cru, a daus (comcassé). L'afegim a la cassola amb la cua. Hi posem també els farcellets de porro i llorer.

Ho mullem amb aigua. Hi posem sal i farigola. Deixem que cogui durant 3 hores. Al forn, a 180º. Colem el brou. El reservem. Retirem els farcells. Traiem la verdura. La reservem. Traiem la cua. La desossem i l'esmicolem en calent. La reservem.

En una paella al foc, posem alhora la cua esmicolada, l'arròs i la meitat de les verdures que hem cuit abans, l'all i la ceba. Ho sofregim tot a foc fort. 1 minut.

Ho mullem amb el brou que hem reservat, encara tebi. Abaixem el foc i deixem que cogui tot junt durant 18 minuts. Obrim l'ostra, sense llençar l'aigua.

Posem l'arròs en un plat. Hi afegim una ostra crua i els pèsols crus, que ja s'hauran descongelat.