Mandonguilles amb pèsols

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els pèsols, tot i que són de color verd, no pertanyen al grup de les verdures, sinó al dels aliments feculents com els llegums, i no tenen gluten (per tant, són aptes per a celíacs).Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g de carn picada de vedella

    300 g de carn picada de porc ibèric

    100 g de peu de vedella cuit

    100 g de molla de pa

    una cuixa de gallina

    25 g de nata

    350 g de pèsols llàgrima pelats   

    brou de carn reduït

    1 ou

    sal

    pebre

    menta

    ossos de vedella

    peu de vedella

    vi

    1 ceba

    1 pastanaga

    1 porro

    1 ampolla de vi negre

    un manat de julivert

    1 fulla de llorer

    farina

    pebre negre

PREPARACIÓ

  1. Posem en una safata de forn amb paper sulfurat :  els ossos de vedella i un peu de vedella obert, prèviament blanquejats. Ho enfornem 20 minuts a 220º.
  2. Tallem a bresa 1 ceba, 1 pastanaga i 1 porro.
  3. Afegim els vegetals a la safata del forn. Ho deixem al forn 15 minuts més a 220º.
  4. Posem el contingut de la safata de forn en una olla exprés. Hi afegim 1 cuixa de gallina i 1 ampolla de vi negre i ho deixem coure uns 10 minuts perquè l'alcohol s'evapori una mica.
  5. Hi afegim un manat de julivert i una fulla de llorer. Ho cobrim amb aigua mineral i ho bullim durant 50 minuts. Ho deixem reposar durant 2 hores.
  6. Colem el brou reposat a dins d'un tàper i el posem a la nevera.
  7. Traiem de la nevera un tàper amb un botifarró dels trossos de peu de vedella desossats i compactats.
  8. Barregem en un bol metàl·lic 400 g de carn picada de vedella, 300 g de carn picada de porc ibèric i 100 g de peu de vaca desossat i compactat.
  9. Hi afegim 25 g de nata, 1 ou batut i 100 g de molla de pa tallat menut. Ho amassem i ho deixem reposar, filmat a pell, durant 30 minuts.
  10. Desgreixem el brou de carn i el posem a reduir a foc fort en un recipient alt.
  11. Posem a escalfar una cassola amb oli OVE i preparem una safata amb paper absorbent.
  12. Donem forma a les mandonguilles, amb l'ajuda d'una mica de farina.
  13. Fregim les mandonguilles suaument. Les retirem i les deixem en una safata amb paper, perquè perdin l'oli que sobra.
  14. Posem les mandonguilles en una cassola amb el brou reduït.
  15. Saltem 350 g de pèsols llàgrima en una cassola tapada amb un raig d'oli OVE i una mica d'aigua. Els salem i els reservem en un bol.
  16. Ho servim amb unes fulles de menta picades per sobre i una mica de pebre negre.
Anar al contingut