Pa de plàtan
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Afegir fruita a les preparacions a casa en millora el perfil nutricional, ja que hi afegim fibra, vitamines i mineralsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 plàtan verd
175 g de farina
75 g de farina de blat sarraí
200 ml llet
100 g de xocolata àcida del 64 % (Madagascar)
80 g mantega
2 cardamoms
1 sobre impulsor
1 beina de vainilla
Canyella en pols
Mantega
Sucre de llustre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem una mica de mantega en una paella, perquè a foc lent es vagi desfent.
- Ho posem a la paella .Hi espolsem a sobre una culleradeta de canyella en pols i deixem que cogui a foc lent 10 min.
- Escalfem en un pot 200 ml de llet i, quan arribi al punt d'ebullició, hi afegim l'interior d'una beina de vainilla, la beina buida i dos cardamoms dels quals hi posarem els granets de dins.
- Ho tapem i ho infusionem a foc lent durant 10 minuts.
- Untem amb mantega dos recipients: un bol gros on farem la massa del pa i el motlle on el courem.
- Empolsinem el motlle amb farina per assegurar que està tot ben cobert de mantega. Reservem el motlle.
- Tamisem en el bol gros 175 g de farina, 75 g de farina de blat sarraí i un sobre d'impulsor. Ho barregem una mica. Hi afegim 80 g de mantegapomada i ho barregem amb els dits fins que quedi una textura de sorra, de crumble cru.
- Un cop cuit el plàtan, l'afegim al bol del pastó i ho barregem. Hi afegim una mica de sal.
- Incorporem a poc a poc la llet infusionada al bol del pastó i ho continuem pastant amb les mans.
- Esbocinem 100 g de xocolata a mida de macedònia. Ho afegim al bol del pastó i ho remenem.
- Posem la barreja a dins del motlle que hem preparat abans i l'enfornem 35 minuts a 180º.
- Desemmotllem el pa de plàtan i el deixem refredar.
- Espolsem per sobre una mica de sucre de llustre i llest!