Pa de plàtan

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Afegir fruita a les preparacions a casa en millora el perfil nutricional, ja que hi afegim fibra, vitamines i mineralsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 plàtan verd

    175 g de farina

    75 g de farina de blat sarraí

    200 ml  llet

    100 g de xocolata àcida del 64 % (Madagascar)

    80 g mantega

    2 cardamoms

    1 sobre impulsor

    1 beina de vainilla

    Canyella en pols

    Mantega

    Sucre de llustre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem una mica de mantega en una paella, perquè a foc lent es vagi desfent.
  2. Ho posem a la paella .Hi espolsem a sobre una culleradeta de canyella en pols i deixem que cogui a foc lent 10 min.
  3. Escalfem en un pot 200 ml de llet i, quan arribi al punt d'ebullició, hi afegim l'interior d'una beina de vainilla, la beina buida i dos cardamoms dels quals hi posarem els granets de dins.
  4. Ho tapem i ho infusionem a foc lent durant 10 minuts.
  5. Untem amb mantega dos recipients: un bol gros on farem la massa del pa i el motlle on el courem.
  6. Empolsinem el motlle amb farina per assegurar que està tot ben cobert de mantega. Reservem el motlle.
  7. Tamisem en el bol gros 175 g de farina, 75 g de farina de blat sarraí i un sobre d'impulsor. Ho barregem una mica. Hi afegim 80 g de mantegapomada i ho barregem amb els dits fins que quedi una textura de sorra, de crumble cru.
  8. Un cop cuit el plàtan, l'afegim al bol del pastó i ho barregem. Hi afegim una mica de sal.
  9. Incorporem a poc a poc la llet infusionada al bol del pastó i ho continuem pastant amb les mans.
  10. Esbocinem 100 g de xocolata a mida de macedònia. Ho afegim al bol del pastó i ho remenem.
  11. Posem la barreja a dins del motlle que hem preparat abans i l'enfornem 35 minuts a 180º.
  12. Desemmotllem el pa de plàtan i el deixem refredar.
  13. Espolsem per sobre una mica de sucre de llustre i llest!
Anar al contingut