Marmitako de bonítol
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
El bonítol és un peix blau ric en Omega 3. Pot ajudar a cuidar la salut del cor.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 bonítol
- 4-6 patates
- 2 pebrots verds
- 2 nyores
- 1 bitxo
- 3 grans d'all
- 1l fumet
- 250 g sofregit
- 1 ou
- 1/2 copa vi blanc
- llorer
- pebre negre
- sal
- oli d'oliva verge extra
- vinagre
- alfàbrega
PREPARACIÓ
1. Hidratem les nyores (les posem en aigua) i les deixem reposar.
2. Pelem els grans d'all i els "fem ballar" (surant en oli calent) amb oli d'oliva verge extra a foc mitjà. Mentrestant, fem un sofregit de ceba i tomàquets. Quan els alls són rossos, hi tirem ràpidament el vi blanc i, quan s'evapori l'alcohol, hi afegim el sofregit i la fulla de llorer. Abaixem el foc al mínim i ho deixem uns 5 minuts.
3.Pelem patates i pebrots. Tallem els pebrots a daus d'un dit. Els posem dins la cassola amb el sofregit. Trenquem les patates a bocins amb l'ajuda del ganivet i també les afegim. Les deixem uns 5 minuts amb el foc més fort sense deixar de remenar.
4. Afegim el bitxo sencer, una mica aixafat, a la cassola. Això ens donarà un punt picant marca de la casa.
5. Traiem la polpa de la nyora hidratada amb una cullereta i l'afegim a la cassola.
6. Finalment, hi afegim el fumet i ho deixem bullir uns 20 minuts, fins que la patata sigui cuita. Anirem punxant la patata per comprovar el seu estat.
7.- Aprofitem aquests 20 minuts per donar-hi un altre toc personal: fem una maionesa. Triturem alfàbrega amb l'oli. En un pot a part, amb l'ajuda de la batedora, posem l'ou i la sal i, a poc a poc, hi anem posant l'oli d'alfàbrega colat fins que es munti. Finalment, hi afegim un rajolí de vinagre i llestos.
6. La patata ja està cuita. Abaixem el foc i hi posem el bonítol tallat a trossos. Aturem la cocció als 3 minuts.
7.- Servim repartint patata i bonítol a parts iguals i la maionesa per sobre amb un biberó o cullera.
2. Pelem els grans d'all i els "fem ballar" (surant en oli calent) amb oli d'oliva verge extra a foc mitjà. Mentrestant, fem un sofregit de ceba i tomàquets. Quan els alls són rossos, hi tirem ràpidament el vi blanc i, quan s'evapori l'alcohol, hi afegim el sofregit i la fulla de llorer. Abaixem el foc al mínim i ho deixem uns 5 minuts.
3.Pelem patates i pebrots. Tallem els pebrots a daus d'un dit. Els posem dins la cassola amb el sofregit. Trenquem les patates a bocins amb l'ajuda del ganivet i també les afegim. Les deixem uns 5 minuts amb el foc més fort sense deixar de remenar.
4. Afegim el bitxo sencer, una mica aixafat, a la cassola. Això ens donarà un punt picant marca de la casa.
5. Traiem la polpa de la nyora hidratada amb una cullereta i l'afegim a la cassola.
6. Finalment, hi afegim el fumet i ho deixem bullir uns 20 minuts, fins que la patata sigui cuita. Anirem punxant la patata per comprovar el seu estat.
7.- Aprofitem aquests 20 minuts per donar-hi un altre toc personal: fem una maionesa. Triturem alfàbrega amb l'oli. En un pot a part, amb l'ajuda de la batedora, posem l'ou i la sal i, a poc a poc, hi anem posant l'oli d'alfàbrega colat fins que es munti. Finalment, hi afegim un rajolí de vinagre i llestos.
6. La patata ja està cuita. Abaixem el foc i hi posem el bonítol tallat a trossos. Aturem la cocció als 3 minuts.
7.- Servim repartint patata i bonítol a parts iguals i la maionesa per sobre amb un biberó o cullera.