Marmitako de bonítol

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    El bonítol és un peix blau ric en Omega 3. Pot ajudar a cuidar la salut del cor.

INGREDIENTS

  • 1 bonítol
  • 4-6 patates
  • 2 pebrots verds
  • 2 nyores
  • 1 bitxo
  • 3 grans d'all
  • 1l fumet
  • 250 g sofregit
  • 1 ou
  • 1/2 copa vi blanc
  • llorer
  • pebre negre
  • sal
  • oli d'oliva verge extra
  • vinagre
  • alfàbrega

PREPARACIÓ


1. Hidratem les nyores (les posem en aigua) i les deixem reposar.



2. Pelem els grans d'all i els "fem ballar" (surant en oli calent) amb oli d'oliva verge extra a foc mitjà. Mentrestant, fem un sofregit de ceba i tomàquets. Quan els alls són rossos, hi tirem ràpidament el vi blanc i, quan s'evapori l'alcohol, hi afegim el sofregit i la fulla de llorer. Abaixem el foc al mínim i ho deixem uns 5 minuts.



3.Pelem patates i pebrots. Tallem els pebrots a daus d'un dit. Els posem dins la cassola amb el sofregit. Trenquem les patates a bocins amb l'ajuda del ganivet i també les afegim. Les deixem uns 5 minuts amb el foc més fort sense deixar de remenar.



4. Afegim el bitxo sencer, una mica aixafat, a la cassola. Això ens donarà un punt picant marca de la casa.



5. Traiem la polpa de la nyora hidratada amb una cullereta i l'afegim a la cassola.



6. Finalment, hi afegim el fumet i ho deixem bullir uns 20 minuts, fins que la patata sigui cuita. Anirem punxant la patata per comprovar el seu estat.



7.- Aprofitem aquests 20 minuts per donar-hi un altre toc personal: fem una maionesa. Triturem alfàbrega amb l'oli. En un pot a part, amb l'ajuda de la batedora, posem l'ou i la sal i, a poc a poc, hi anem posant l'oli d'alfàbrega colat fins que es munti. Finalment, hi afegim un rajolí de vinagre i llestos.



6. La patata ja està cuita. Abaixem el foc i hi posem el bonítol tallat a trossos. Aturem la cocció als 3 minuts.



7.- Servim repartint patata i bonítol a parts iguals i la maionesa per sobre amb un biberó o cullera.