Llagostins amb dues salses

imatge
  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Mariona Quadrada
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    +Obre

    El marisc i els aliments marins en general aporten molts minerals, com ara el fòsfor, el zinc o el potassi. També destaca el contingut de iode i que aporten vitamines del grup B.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 kg de llagostí mediterrani gros La Sirena
  • 3 l d'aigua de mar
  • Per fer la salsa de llimona:
  • 2 llimones
  • 1 culleradeta de pebre de Sichuan
  • 6 cullerades de sucre
  • 1 dosi d'all
  • 150 cc d'oli d'oliva verge
  • Per fer la salsa tàrtara:
  • 6 cogombrets en conserva
  • 2 cullerades de tàperes
  • 2 cullerades de ceba trinxada
  • 4 filets d'anxova
  • 1 ou dur
  • 1 cullerada de mostassa
  • 200 cc d'oli d'oliva, sal

PREPARACIÓ

Per començar, descongeleu els llagostins en aigua de mar durant 10 minuts. Mentrestant, poseu al foc una olla grossa amb aigua de mar. Quan arrenqui el bull, tireu-hi els llagostins descongelats i deixeu-los bullir 3 minuts. Després, escorreu-los i refredeu-los en un bol amb aigua i gel durant 10 minuts.

Per fer la salsa de llimona, peleu les llimones, talleu les pells a tiretes amb un ganivet, escaldeu-les en un cassó amb aigua bullint durant un minut, escorreu-les i reserveu-les. A continuació, feu suc de les llimones, poseu-lo en un cassó juntament amb el sucre i les tiretes de pell i deixeu-ho coure, a foc suau, durant 10 minuts fins que s'espesseixi com un almívar. Passat aquest temps, retireu-ho del foc, afegiu-hi l'all, el pebre de Sichuan i l'oli i aneu-ho batent amb unes varetes manuals fins que s'emulsioni.

Per fer la salsa tàrtara, amb un ganivet, piqueu a trossos molt petits els cogombres, la ceba, les tàperes, les anxoves i l'ou dur. Seguidament, poseu-ho tot en un bol, afegiu-hi la mostassa, la sal i l'oli i barregeu-ho bé amb una forquilla.

I ja per acabar, emplateu els llagostins i serviu-los acompanyats de les dues salses.