Risotto de llagostins

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els llagostins són una bona font de proteïnes amb poc greix, lleugers d'energia, rics en fòsfor, iode i vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g llagostins   

    300 g musclos   

    250 g arròs Arborio   

    125 g formatge curat   

    125 g mantega   

    900 ml aigua   

    1 llima   

    ¿ branca d'api   

    2 tiges d'alfàbrega   

    2 grans d'all   

    1 porro   

    ¿ coliflor   

    Raig vi blanc   

    Coriandre fresc   

    Oli OVE   

    Sal   

    Pebre negre 

PREPARACIÓ

  1. Fem el brou. Tallem a juliana un porro i l'enrossim 10 minuts en una olla amb un raig d'oli.   
  2. Netegem el fregall de 300 g musclos. Quan el porro s'ha enrossit hi afegim 400 g de cloves de llagostins (la carn de llagostí la reservem per després). Ho enrossim tot.  
  3. Hi aboquem un raig de vi blanc i deixem que l'alcohol s'evapori.  
  4. Netegem el fregall de 300 g de musclos i els hi afegim 1 minut perquè deixin anar el suc. Els traiem amb una pinça a mesura que estiguin cuits i els reservem en un bol.  
  5. Aboquem a l'olla 900 ml d'aigua, que courà 20 minuts. Després reposarà 25 minuts i ho colarem.  
  6. Fem la base del risotto amb un quart de coliflor que tallarem en miniarbrets.  
  7. Posem al foc una cassola baixa i hi afegim un raig d'oli, la coliflor i dos grans d'all aixafats.   
  8. Afegim a la cassola baixa 250 g d'arròs Arborio i el perlem. Després hi tirem el brou calent i colat, sal, pebre negre i ho coem 11 minuts.  
  9. Quan fa 11 minuts que l'arròs cou, hi afegim 125 g de formatge curat ratllat (en reservem una mica per al final). Anem remenant i també hi afegim els llagostins tallats a papallona (per la meitat perquè es coguin millor).   
  10. Quan l'arròs és cuit apaguem el foc i hi afegim 125 g de mantega a dauets i la resta del formatge ratllat.   
  11. Haurem tret els musclos de la closca i els repartim pel damunt.   
  12. Tallem a microbrunesa mitja branca d'api, 2 tiges d'alfàgrega, coriandre fresc i ho barregem amb el suc d'1 llima. Tirarem la barreja a sobre l'arròs per refrescar-lo.  
Anar al contingut