Tortilla mexicana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els llagostins són una bona font de proteïnes amb poc greix, lleugers d'energia, rics en fòsfor, iode i vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 12 llagostins crus 

    4 tortillas de blat individuals 

    600 g de formatge Arzua 

    2 cebes de Figueres 

    1 pot de xili de Jalapa 

    1 pebrot verd  

    1 pebrot vermell  

    1 llimona 

    1 bitxo fresc 

    1 gra d'all  

    Comí  

    Manat de coriandre 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Tallem a daus petits 1 pebrot verd, 1 pebrot vermell, 2 cebes de Figueres i 1 gra d'all que també pelem. 
  2. Escalfem una paella al foc amb un raig d'oli i saltem les verdures a foc viu durant uns minuts. Un cop saltats, afegim sal, pebre negre i una culleradeta de comí. Integrem i els reservem. 
  3. Tallem a làmines 600 g de formatge de vaca de pasta tova. 
  4. Pelem i traiem l'intestí a 12 llagostins crus. Un cop pelats, els obrim a papallona i reservem. 
  5. Escalfem una paella al foc i hi posem una tortilla de blat individual a la base. Cobrim amb un parell de talls de formatge, a continuació, afegim una mica del saltat de verdures, 3 llagostins i ho tornem a cobrir amb més formatge. Tapem amb una altra tortilla de blat. 
  6. Coem uns minuts a foc mitjà per una cara, hi donem la volta i coem per l'altra cara. 
  7. Mentre la tortilla es cou, fem una salsa amb 1 pot de xilis de Jalapa escorreguts. Posem els xilis en el got batedor, hi afegim unes fulles de coriandre, el suc d'una llimona i un bitxo fresc sense les llavors. Hi incorporem una mica d'oli OVE, sal i turbinem fins a tenir textura de salsa. 
  8. Traiem la tortilla ja cuita del foc i la servim en un plat acompanyada de salsa de xilis. 
Anar al contingut